2021. május 11, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Székely rangadó: Előnyben a Sportklub

Két székely csapat egymás ellen a jégkorong Erste Ligában. De csak egy léphet tovább! Ehhez az első lépést csíki csapat tette meg.

Inkább küzdelmes, mint látványos meccsel nyitott a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében. Ami ugyan várható volt.
Némi meglepetésre a vendég Gyergyói HK kezdte aktívabban a mérkőzést, és már az első percekben igyekeztek belőni Sza­mankovot, aki állta a sarat. A játék képével ellentétben a Sportklub, Combs révén, a 4. percben vasat talált. Ez egyben ébresztőt is jelentett. Igyekeztek nyomást gyakorolni Cooke kapujára, de a 8. percben egy könnyedén elveszített pakkal St.-Amant ugrott ki szólóban és szerezte meg a vezetést. Támadásban maradt a vendégcsapat, amelyet Koskiranta vasa is jelzett. A harmad felét átlépve fórba került a Sportklub és ezt ki is használta. Yellow Horn passzát Combs értékesítette. Majd jött a második előny is, de ekkor már nem ment a taktika. A harmad mezőnyharccal zárult.
A második felvonás elején rögtön emberelőnybe került a GYHK. A legnagyobb helyzetüket viszont nem Szamankov, hanem Yellow Horn akadályozta meg a gólvonalon. A folytatásban oda-vissza hokit láthattunk, több akcióval, de Szamankov és Cooke állta a sarat. A csapatok keveset kockáztattak és egyre kevesebb lett az akció. A végére jutott egy-egy emberelőny mindkét oldalra, de ez nem hozott áttörést.
A záró felvonás elején oda-vissza hokit hozott, ám a semleges harmadban jól zártak a csapatok. A harmad második felére a Sportklub lassan-lassan dominálni kezdett. Több helyzetet kialakítottak. Papp és Fodor hagyott ki ziccereket, míg a túloldalt St.-Amant. A hajrára fordulva megtört a hosszú gólcsend. Előbb Combs vette be Cooke kapuját, majd egy perccel a vége előtt Pance mattolta Szamankovot. A harmad egy áthúzódó vendég emberelőnnyel zárult. Jöhetett a hosszabbítás.
Jött a hosszabbítás, amely négy a négy ellen folytatódott. És vendég emberelőnnyel.
A fórral nem tudtak mit kezdeni a GYHK játékosai, ellenben egyenlő létszám mellett Szamankovon múlt, hogy maradt a döntetlen. A szorításból kiszabadulva a Sportklub első akciójából megszerezte a győztes gólt. Combs saját kipattanóját értékesítve.
A felek ma 18.30-tól másodjára is összecsapnak.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Azonnali tanácsülés: főként a járványhelyzet biztosítására szavaztak meg összegeket

Kedden online azonnali tanácsülésen szavazott meg összegeket a járványhelyzet biztosítására, valamint a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola tornatermének építésére Hargita Megye Tanácsa. Az ülés azonnali...

Videó – Hargita magazin 2021. május 11.

Mai műsorunk fő témája a Hargita megyében elindított mélyszegénység-konzultáció, de összefoglalót láthatnak Radu Székely államtitkár látogatásáról, a folyamatosan fejlődő Gyergyóremetéről, valamint egy ajándékba kapott...

Vakcinaútlevél: az EU jóváhagyta a román modellt

Románia a Speciális Távközlési Szolgálat(STS) támogatásával vezeti be az unió országaiban szabad mozgást biztosító vakcina útleveleket. A szolgálat bejelentette: az EU szintjén működő műszaki...

Legfrissebb