2021, március 8, hétfő.
Hirdetéscustom_html_banner1

Sérülések tizedelte válogatott: Roppant nehéz dolga lesz a magyaroknak

A magyarok hazai pályán győzni tudtak, bravúr kell idegenben

Kulcsfontosságú mérkőzést ját­szik a magyar labdarúgó-válogatott Horvátország ellen az Európa-bajnoki E csoportban. Több fontos játékosára sem számíthat Marco Rossi, a magyarok szövetségi kapitánya.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata ma, a horvátok elleni Európa-bajnoki selejtezőn sem kíván változtatni az eddigi stílusán, és igyekszik a saját játékát játszani.
„Várható, hogy nem mi fogunk irányítani, ugyanakkor arra sem játszhatunk csak, hogy ne kapjunk gólt. Nem változtatunk a stílusunkon, és a futballról alkotott elképzelésünkön. Hátul óvatosnak kell lennünk, és nagyon oda kell figyelnünk a részletekre. Készen állunk a horvátok elleni csatára” – fogalmazott az olasz szakember Ferihegyen, az elutazás előtt tartott sajtótájékoztatón.
Rossi hozzátette, hogy kedden két edzése volt a válogatottnak, melyeken a horvátok elleni taktikát gyakorolták a futballisták. Azt is megemlítette, hogy ez a rövid idő nem a legideálisabb a felkészülésre, de más csapatoknak sincs több idejük.
A sajtóeseményen Vida Máté elmondta, tudja, több játékos is kidőlt a középpályáról, de úgy érzi, a teljesítményével rászolgált arra, hogy tagja legyen a válogatottnak, és ezt megpróbálja majd a pályán is bizonyítani.
„Felkészültünk a horvátokból, nyilván nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de nem fogunk feltartott kézzel kimenni a pályára. Megpróbálunk mindent kiadni magunkból, pontért megyünk Splitbe, bármennyire is nehéz feladat lesz – nyilatkozta a Dunaszerdahely magyar futballistája. – A középpályán szűken kell védekeznünk, nem szabad területet hagyni nekik, ha náluk van a labda. Bár világsztárok ellen fogunk játszani, de ők elsősorban a támadásban a világ legjobbjai, nem a védekezésben. Nagyon várjuk már a mérkőzést, izgatottak vagyunk, megpróbálunk sikeresek lenni.”
A ma 21.45-kor kezdődő spliti mérkőzésen olasz játékvezetők működnek közre: Daniele Orsato fújja a sípot, segítői Lorenzo Man­ganelli, Fabiano Preti és Davide Massa lesznek.
A magyar válogatott ugyanakkor roppant nehéz helyzetben van, hiszen a szövetségi kapitány több alapemberét elveszítette az elmúlt napokban. Pátkai Máté, Tamás Krisztián és Szoboszlai Dominik játékára ugyanis nem számíthat Rossi. Utóbbi kiesése érzékenyen érintheti a válogatottat. E három alapember mellett ugyanakkor a Le Havre légiósa Bese Barnabás játéka is kérdéses.
Az E csoportban öt forduló után a horvátok állnak az élen tíz ponttal, őket követik a szlovákok és a magyarok kilenccel. A walesiek a negyedikek hat ponttal, de ők eggyel kevesebb mérkőzést játszottak, míg az utolsó helyezett azeriek öt találkozón mindössze egy pontot szereztek.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

A magyar fővárosba látogat Ferenc pápa

Budapestre látogat Ferenc pápa – adta hírül közleményében hétfőn délután a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtószolgálata. – Örömmel értesültünk róla, hogy a Szentatya bejelentette...

Már nem kötik korhatárhoz az AstraZeneca vakcinájára való jogosultságot

Megszűnik hazánkban az AstraZeneca oltóanyagára vonatkozó korosztályi korlátozás – erről döntött hétfőn a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV). A CNCAV sajtóközleményben tájékoztat, hogy...

Újabb óvintézkedések bevezetését tervezik?

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott hétfőn a parlamentben, hogy a SARS-CoV-2 vírussal történt megfertőződések számának növekedése miatt a hatóságok nem zárják ki újabb...

Legfrissebb