2021. május 13, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Rossz kezdés az elődöntőben: Hátrányban a székelyföldi csapatok

Elrajtoltak a román jégkorongbajnokság elődöntői. A Csíkszeredai Sportklub a Galaci VSK, míg a Gyergyói HK a Brassói Corona ellen lépett jégre idegenben. Mindkét székely csapat vereséget szenvedett, sőt a Gyergyói HK-t érzékeny veszteség is érte a vereség mellett.

Egy hét alatt lezavarták az elmaradt meccseket a román jégkorongbajnokság alapszakaszában, hogy tegnap este máris elkezdődjön a sorozat érdemi fele, azaz a rájátszás. Az elődöntő egyik ágán a Galaci VSK és a Csíkszeredai Sportklub, míg a másik oldalon a Brassói Corona, illetve a Gyergyói HK küzd a fináléba kerülésért.
Rossz speciális játék

Pont egy héttel ezelőtt egy tartalékos csíki csapat pontot tudott szerezni a Duna-parti városban a VSK ellen. A Sportklub jobban kezdett, és Taratuhin révén meg is volt a vezetés. A Galac viszont egyre jobban belelendült a játékba, és zsinórban három gólt szereztek, átvéve a vezetést a meccs felére. Ekkor még Taratuhin újfent tudott válaszolni, de Szkacskov alig 17 másodpercen belül visszaállította a kétgólos különbséget. A Sportklub a záró felvonásban mindent megtett az egyenlítésért, de nagyon görcsös volt a játék. Több volt az egyénieskedés, mint a csapatjáték, amelynek a vége vereséget eredményezett, és a Galac az 59. percben üres kapura is betalált. A Sportklub a mérkőzés során előnyben és hátrányban is gólt kapott.

Mínusz háromról hosszabbítás

Mintegy hat hét után játszott újra tétmeccset a Gyergyói HK, amely rögtön Brassóban a Corona ellen kellett jégre lépjen, s ráadásul az elődöntőben. Az első felvonás kiegyenlített játékot és egy-egy gólt hozott mindkét oldalon. A második felvonásra sem változott a játék, ám a meccs feléhez érkezve egy ötperces rövidzárlat miatt a GYHK zsinórban három gólt kapott. Szilassy Zoltán vezetőedző azonnal időt kért. Ennek pedig megvolt az eredménye. A harmad hajrájában Péter szépített, majd a záró felvonás közepén St. Amant góljával már csak egy volt közte. Az 52. percben viszont több mint félórát állt a játék. Szigeti Ákos szenvedett súlyos fejsérülést, olyannyira, hogy a mentő a pályára kellett beálljon. A hosszú kényszerszünet nem vette ki a ritmusból a GYHK-t, és az 59. percben Basaraba egyenlített. Jöhetett a hosszabbítás. A Corona kihagyott egy emberelőnyt, majd Basaraba ütőjében maradt a győztes gól, hogy végül a 66. percben Klempa erőszakos korongszerzését, majd passzát követően Tranca szerezze meg a győztes brassói találatot.
Folytatás mindkét párharcban ma 18.30-tól.
Elődöntők, 1. mérkőzést

Galaci VSK – Csíkszeredai Sportklub 5–2 (1–1, 3–1, 1–0)
Gólszerzők: Nyeznyamov (9., 59.), Constantin (31., 34.), Szkacskov (39.), illetve Taratuhin (7., 38.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Galac javára.
Brassói Corona – Gyergyói HK 5–4 (1–1, 3–1, 0–2, 1–0) – h. u.
Gólszerzők: Molnár Zs. (20.), Klempa (28.), Tranca (32., 66..), Valchar (33.), illetve Bíró G. (6.), Péter Zs. (38.), St. Amant (50.), Basaraba (59.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Brassó javára

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Johannis: szombattól nem lesz kötelező a kültéri maszkviselés

Néhány kivételtől eltekintve május 15-étől nem kötelező kültéren maszkot viselni Romániában – jelentette be csütörtök esti sajtónyilatkozatában Klaus Johannis. Az államfő szerint a kivételek közé...

A csángómagyar Salamon József az idei csíksomlyói búcsú szónoka

A idei, május 22-i csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséjének szónoka Salamon József gyimesbükki plébános lesz. A fogadalmi búcsú idei mottója pedig a Lukács evangéliumából származó...

Legfrissebb