Rongálás a panorámakabinnál

Ismeretlen tettes rongálta meg a Gyilkos-kilátónál lévő panorámakabin zárját – adta hírül közösségi oldalán a Gyergyószentmiklósi Hegyimentő Közszolgálat. A hasonló esetek elkerülése érdekében az illetékesek vadkamerák felszerelését tervezik a Mária-kőnél és a Gyilkos-kilátónál lévő panorámakabinok közelébe.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Rongálás a panorámakabinnál
Nem hétköznapi látványt nyújt a panorámakabin Fotó: Gyergyószentmiklósi Hegyimentő Közszolgálat

Egy nagyobb projekt részeként két panorámakabint hozott létre 2021-ben a gyergyószentmiklósi Gyilkostó Adventure Egyesület közösen a Hargita Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatával. A páratlan kilátást nyújtó építmények előzetes bejelentkezéssel látogathatók: a gyergyószentmiklósi hegyimentőknél kell jelentkezni az igénnyel, majd rövid procedúrát követően lehet megkapni a kulcsot rejtő széf kódját.

Gyergyószentmiklósi Hegyimentő Közszolgálat
A megrongált zár


– Az igénylők egy saját felelősségre írt nyilatkozat alapján kapják meg a panorámakabin használati jogát, a nyilatkozatba az is bele van foglalva, hogy ha bármiféle rongálást észlelnek, értesítsenek minket. Hétfő éjszakára volt bejelentkezve egy személy, aki kedden jelezte, hogy odaérkezésekor meg volt rongálva a széf, de a kulcs vissza volt helyezve – ismertette a részleteket Simon László, a Gyergyószentmiklósi Hegyimentő Közszolgálat vezetője. Hozzátette: feltehetően a vasárnap délutántól hétfő délutánig terjedő időszakban történt a rongálás. – A panorámakabinok használata, megközelítése biztonságos, abban az esetben, ha az ott járók tiszteletben tartják a házban kifüggesztett szabályzatot, valamint a nyilatkozatba foglaltakat betartják – hangsúlyozta Simon László. Hozzáfűzte: a Gyergyószentmiklósi Hegyimentő Közszolgálat a hasonló esetek elkerüléséért kezdeményezni fogja, hogy vadkamerákat szereljenek fel a panorámakabinok területén, természetesen betartva a figyelőeszközök elhelyezését szabályozó törvény előírásait.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!