Rajtolnak a Székelyudvarhelyi Diáknapok

Százfős szervezőcsapattal és több mint háromszáz versenyző diákkal rajtol az Udvarhelyi Fiatal Fórum szervezésében a huszonnegyedik kiadásához érkező Székelyudvarhelyi Diáknapok. Számos érdekes kihívásokkal várják egész héten a fiatalokat.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 5 perc
Rajtolnak a Székelyudvarhelyi Diáknapok
Megpezsdül a diákság. Versenyek, bulik egy héten át Fotó: Hadnagy Éva

Friss, de igen népes szervezőcsapattal vágott bele az idei diáknapok megrendezésébe az Udvarhelyi Fiatal Fórum. A diáknapok idei jelmondata: Éld meg a pillanatot, eköré szerveződnek az események.

Hétfőn sajtótájékoztatón ismertették a szervezők az esemény részleteit, illetve a várható programot. Toth Timea, az Udvarhelyi Fiatal Fórum elnöke, a szervezőcsapat nevében elmondta, ezúttal is olyan programot igyekeztek összeállítani, amely akár csapattagként, akár érdeklődőként, de megmozgatja az egész diákságot.

– Az idei Székelyudvarhelyi Diáknapokra minden korábbinál több csapat jelentkezett, és a már megszokott programpontok mellett meglepetéseket és újdonságokat is tartogatunk. Ezen a héten minden a Diáknapokról fog szólni 

– hangsúlyozta Toth Timea.

Balázsi Tekla és Gyerő Soma is részt vettek a sajtótájékoztatón, hiszen az elkövetkező egy hétben ők lesznek a diáknapok műsorvezetői, és tolmácsolják majd a szervezők üzeneteit a csapatoknak, illetve a résztvevőknek. A program hétfőn gitáresttel rajtol, de karaokebemutatóra is várják a részt vevő csapatokat, minderre a Siculus Ifjúsági Házban kerül sor. Kedden délután hangos és látványos felvonulásra lehet számítani, amikor is a részt vevő tizenhat csapat körbejárja a városközpontot, a Márton Áron térről indulva és oda is térve vissza, éppen ezért félsávos útlezárásra kell számítani a Kossuth Lajos, a Rákóczi Ferenc, illetve a Sziget utcában.

A felvonulás után a Márton Áron téren kezdődnek a csapatok bemutatkozói, első körben nyolc csapat osztja meg céljait, illetve hogy miként is kapcsolódtak az idei témához. A bemutatókat szakmai zsűri értékeli majd, és pontozza az elhangzottakat – ismertette Gyerő Soma.

Kedden délután nagyszabású Európa-napot is tartanak a Patkóban. Szerdán a többi nyolc csapat is bemutatkozik, de a programban evő-ivó verseny, Got Talent tehetségkutató is szerepel. Csütörtökön kulturális helyismereti vetélkedőt tartanak, valamint számháborút a városi parkban, este pedig újdonságként táncház és néptáncoktatás lesz az Ifjúsági Házban, a Kaszaj Kulturális Egyesülettel partnerségében.

Pénteken a diákpolgármester-választást tartják, és a csapatok saját rendezvényekkel készülnek, éjszaka pedig az igencsak népszerű Hold fia, nap lánya vetélkedőt rendezik meg.

Szombaton a sportoké a főszerep a Septimiában, ahol ügyességüket bizonyíthatják a versenyző csapatok, este pedig a Patkóban az Aurevoire. fog koncertezni.

Vasárnap kiköltöznek a Szejkére a diákok, ahol főzőverseny, ügyességi játékok, boxermaraton lesz, valamint kihirdetik a csapatversenyek eredményeit, és az új diákpolgármester személyére is fény derül, aki az elkövetkező egy évben képviseli majd a székelyudvarhelyi diákság érdekeit.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!