2021. június 18, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Rajt július végén

Még nincs végleges döntés arról, hogy miként fog zajlani a labdarúgó másodosztály soron következő idényének küzdelme. Három lehetséges forgatókönyv van a kiírást illetően. A végső döntés a hónap végén fog megszületni.

A selejtező mérkőzések végével véglegessé vált, hogy mely 20 csapat fogja alkotni a román labdarúgó-bajnokság másodosztályának mezőnyét. Köztük az FK Csíkszeredával, amely a legutóbbi idény ötödik helyén végzett.
A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) előtt több forgatókönyv van, ami a lebonyolítást illeti. A legesélyesebb befutó a szokványosnak mondható 38 fordulós bajnokság, oda-visszavágókkal.
A szakszövetség ugyanakkor nem tartja elképzelhetetlennek a tavaly bevezetett versenykiírást. Azaz a csapatok az alapszakasz során egy kört játszanának, majd a mezőny felsőházra és alsóházra bomlana. A felsőházban hat, míg az alsóházban 14 csapat lenne érdekelt.
A harmadik verziót egyes klubok erőltetnek, hogy a húszas mezőnyt földrajzi kritérium szerint a szakszövetség ossza két csoportba. Ám ez egyelőre a kisebbség akarata, és kevés lehetőség van ennek a kivitelezésére.

Négyen juthatnak fel
A feljutás és a kiesés nem változott a soron következő idényre. A bajnokság első két helyezettje feljut, miként a harmadik, illetve negyedik helyezett selejtezőt játszik a Liga I. alsóházának 9–10. helyezettjével. Ami a kiesőket illeti: továbbra is az utolsó öt esik ki a másodosztályból.
A 2023/2024-es bajnoki idénytől változik a feljutás. Az első kettő jut fel majd automatikusan, és csak a harmadik helyezett játszik majd selejtezőt az első ligából érkező ellenfelével.

Visszalépés esetén előnyben a kiesők
Amennyiben a bajnokságba a 20 jogosult csapat valamelyike nem iratkozik be – legújabban a FC Hermannstadt és a Jászvásári Poli körül vannak anyagi gondok – akkor a másodosztályból búcsút intő csapatokat kérik fel, hogy vegyenek részt a küzdelmekben, méghozzá a legutóbbi idényben megszerzett pontok alapján. Elsőként a Lénárdfalvi ACS, majd Resicabánya, a Slatina, a Pandurii Târgu Jiu és végül a Bákói Aerostar van soron.

A Viitorullal mérkőzik az FK
A Konstancai Viitorul első ligás labdarúgócsapata közzétette nyári felkészülési programját. Ez alapján az alakulat június végétől július elejéig magashegyi edzőtáborban lesz Brassó Pojánán. Az edzőtábor során hat felkészülési meccset játszanak. Sorrendben a SR Brassóval, a Bukaresti Rapiddal, a CS Mioveni-vel, a Chindia Târgoviștevel, a Petrolul Ploiești-vel és az FK Csíkszeredával néznek farkasszemet. Utóbbi találkozó július 3-án 11 órától rendezik Brassó Pojánán.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Érvénytelenítették a közszolgálati média ideiglenes vezetőinek kinevezését

Érvénytelenítette az alkotmánybíróság csütörtökön a közszolgálati rádió és televízió ideiglenes vezetőinek kinevezéséről szóló parlamenti határozatokat, amelyek ellen az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) emelt óvást. A...

Kétezernél több embert oltottak be a háziorvosok

Több mint kétezer személyt oltottak be Hargita megye háziorvosi rendelőiben, amióta megnyílt erre a lehetőség – írja közleményében a prefektusi hivatal. A Johnson&Johnson egydózisú...

Új családtámogatási rendszert javasol az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) új családtámogatási rendszert dolgoz ki és terjeszt legkésőbb az év végéig a kormánykoalíció elé. Ennek az új támogatási...

Legfrissebb