Programok kavalkádja várja pénteken is az érdeklődőket az Udvarhely Napokon

Sok érdekes program várja pénteken is az Udvarhely Napok keretében a városi parkba kilátogatókat Székelyudvarhelyen. Természettudományos kísérletek, borkostoló, a legkülönfélébb előadások, este pedig hatalmas bulira lehet számítani. 

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Programok kavalkádja várja pénteken is az érdeklődőket az Udvarhely Napokon
Fotó: Hadnagy Éva

Már a déli órákban megpezsdült az élet a székelyudvarhelyi központi parkban, az Udvarhely Napok fő helyszínén. A kézművesek megkezdték a kipakolást, hogy a délutáni órákban kínálatuk legjavával fogadhassák az érdeklődőket. A környék és a szűkebb régió területéről érkeztek a kézművesek, hogy a rendezvény ideje alatt bemutassák kézzel készített, egyedi alkotásaikat. Ékszerek, táskák, játékok, népművészeti alkotások, kézműves és natúr kozmetikai termékek, ajándéktárgyak sokasága közül válogathatnak a kilátogatók. Amint azt többen is elmondták, bizakodók, hiszen bár ez még a nulladik nap számukra, már voltak vásárlóik. A tematikus sátrak is álltak, ám a többségében csak később kezdődtek az előadások, programok.

Hadnagy Éva

A legnagyobb érdeklődés a gyermekek, kismamák számára pihenési, feltöltődési lehetőséget kínáló sátrakat övezte, mint például az Udvarhelyszéki Anyák Egyesületének sátrát, ahol hordozóeszközök kipróbálására, kölcsönzésére, sőt megvásárlására is volt lehetőség, de az édesanyák megpihenhettek, megetethették, vagy akár tisztába is tehették gyermekeiket.

Ugyancsak nagy érdeklődés övezte a baptista szeretetszolgálat sátrát, ahol ügyességi játékokkal várták a gyerekeket, vagy a Lilapont Egyesület sátrát, ahol fejlesztő játékokat próbálhattak ki a gyerekek. A Székelyudvarhelyi Városi Kórház Egészségpont standjánál is nagy volt a nyüzsgés, ahol vércukorszint-, véroxigén- és vérnyomásmérést is végeztek az arra járók kérésére, illetve belgyógyászati és diabetológiai konzultációra is volt lehetőség. Mindezek mellett előadásokra is sor került, többek között szó volt a nyaralás várandósan és a méhnyakrákszűrések, illetve a HPV megelőzésének fontosságáról.

Hadnagy Éva

A délutáni órákban igazi programkavalkád várja a kikapcsolódni vágyókat, így mindenképp érdemes kilátogatni az Udvarhely Napokra. Az érdekes és hasznos előadások mellett, amelyeket a tematikus sátrakban kínálnak, az este is számos zenei élményt tartogat. A minifocipályán felállított nagyszínpadon 22 órától a Hooligans koncertezik, a sétatéri színpadon 20 órától a Budapest Bár, 23.30-kor pedig a Transylvanium lép színpadra. A városháza udvarára is várják a zenekedvelőket, 18 órától Riger Attila Trio Feat Czakó Virág előadását követhetik figyelemmel. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!