2021. június 17, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Pénzügyileg nyugodt év lehet

Sokkal kiegyensúlyozottabb, erő­sebb bajnokságra számít az FK Székelyudvarhely vezetősége.
A 2015/2016-os idényben talán nagy falat lenne, hogy az együttes megismételje az elmúlt szezon eredményét, azaz a döntőbe jusson. Az építkezésé lesz a fő hangsúly, pozitív hangvételű, hogy anyagilag nyugodt alapokon áll a klub.

A Székelyudvarhelyi FK elnöke és alelnöke bizakodó
A Székelyudvarhelyi FK elnöke és alelnöke bizakodó

[dropcap]S[/dropcap]ajtótájékoztató keretében mutatták be a soron következő idényre vonatkozó elképzeléseket az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó-csapatánál. Az FK részéről az elnök-edző, Jakab Zoltán, valamint az alelnök, egyben a gazdasági részért felelős, Godra Zsolt vázolta elképzeléseit. Persze a múltból indultak ki, hangsúlyozták, hogy az elmúlt idénybeli eredményekre büszkék lehetnek: ezüstérmet szerzett a csapat, míg az első ízben rendezett U19-es bajnokságot megnyerték az ifik.
„Klubként hosszabb távra terveztünk, a stabilitás volt a fő szempontunk már az indulásnál, ezzel pedig fenntarthattuk a támogatói kedvet is. Szerződést újítottunk a főtámogatónkkal, a Seroussival, sokatmondó adat, hogy tavaly összesen 49 volt a szponzoraink száma. Szerintem ez Romániában egyedülálló, hogy ennyien támogassanak egy élvonalbeli csapatot. A modell eléggé jó, egy főtámogató mellett van hat fontosabb támogató, illetve mintegy negyven kisebb. Pénzügyi szempontból nyugodt évre számítok” – taglalta az alelnök, hozzátéve, hogy előreláthatóan az új idényre 600-650 ezer lejes költségvetésből gazdálkodhatnak.
Sokkal erősebb, kiegyensúlyozottabb pontvadászatot vár a tréner, Jakab Zoltán. Mint kifejtette, a nagy favoritok a bajnok Marosvásárhely, a Déva és az újonnan alakult Temesvár lesznek. Mindhárom gárda nagyon sokat erősített, sok volt a játékosmozgás is. Aztán nem szabad leírni a Sepsiszentgyörgyöt, a Kézdivásárhelyt vagy akár a Călărași-t sem.
„A megbeszélő ülés augusztus 19-én lesz, ekkor lesz a pontvadászat sorsolása is. Nagyon úgy fest, hogy 14 csapatos lesz a soron következő kiírás, sokkal több jobb meccs ígérkezik, ez pedig szurkolói szempontból sokkal jobb. A mi célkitűzésünk lehet, hogy visszafogottabb lesz, mint a tavaly. Be kell látnunk, hogy két játékosunk, Mánya Szabolcs és Mihály Zoltán a kezdőcsapatunkból távoztak. Helyettük érkezik Szőcs Loránd, Daniel Rajmund és Silion Petru, remélem, hogy őket be tudjuk építeni minél könnyebben. Négy ifi játékos is csatlakozott a kerethez. Addig nyújtózkodunk, míg a takarónk ér, nem vehetjük fel a harcot a nagy fizetést ígérő klubokkal. A jövő minket igazolhat, az idegenlégiósok hozatala csak rövid távú megoldás” – fejtette ki az elnök.
Ami a felkészülést illeti, ettől a héttől naponta kétórás edzéssel hangolnak a rajtra. Az már biztos, hogy augusztus 15–16. között egy négycsapatos tornán szerepelnek Déván, ahol a házigazda mellett a Chiajna, valamint a Berettyóújfalu a meghívott. Ezenkívül még szeretnének egy helyi rendezésű tornát – melynek időpontját még keresik –, a Marosvásárhely, a Kézdivásárhely és a Sepsiszentgyörgy szereplésével.
A klubvezetők beszéltek a bajnoki évad belépőiről is. Mind az alapszakasz, mind pedig a rájátszásra a jegyek 6 (diákoknak és nyugdíjasoknak) és 9 lejbe kerülnek. Az éves bérletért – mely az FK összes hazai rendezésű mérkőzésére érvényes lesz – 130 lejt kell fizetni. Ezeket az Aktakukacnál lehet megrendelni vagy a 0744–632654-es telefonszámon.

Józsa Csongor

Kapcsolódó cikkek:

Ezer alá csökkent a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma

Romániában ezer alá csökkent szerdán a kórházi kezelésre szoruló, és kétszáz alá az intenzív terápián ápolt koronavírusos fertőzöttek száma. Az Stratégiai Kommunikációs Csoport jelentése szerint...

Videó – Székelyföld Magazin 2021. június 16.

A közel száz tagú Csíkszentsimoni Ifjúsági Koncertfúvós zenekar munkáját mutatjuk be Önöknek, továbbá szó lesz a csíkszentsimoni sportcsarnok és a Csíkkozmást érintő turisztikai tervekről...

Menesztette a parlament a nép ügyvédjét

Formálisan is felmentette a parlament szerdán Renate Webert az ombudsmani tisztségből, miután előző nap tevékenységi beszámolója elutasításával megvonta tőle a bizalmat. A Nép ügyvédjének is...

Legfrissebb