2021. április 15, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Párosban is érem

A februári junior III-as csapat országos döntőn megszerzett ezüstérem után ezúttal az egyéni versenyszámokban mérkőztek meg az ország legjobb asztaliteniszezői. A mezőny erősségét jelzi a tény, hogy a döntős csapat tagjai (Pinzar Andrei, Jenei Barnabás, Vetésy Norbert) az egyéni versenyszámokban nem tudtak éremközelbe férkőzni, ellenben kimagasló teljesítményt nyújtott a Székelyudvarhelyi ISK második számú csapatának két embere: Karácsony Dániel és Szilágyi Paul. Utóbbi a dobogóra is állhatott a páros versenyszámban.
Az egyéni selejtezőkkel indult a háromnapos verseny a Konstancai LPS sporttermében, ahol a magas hőmérséklet sokszor elviselhetetlen volt játékosnak és edzőnek egyaránt. A selejtezőcsoportokból Jenei, Vetésy, Pinzar, Karácsony és Szilágyi jutott a harminckettes főtáblára, Geréb Attila, Mózes Botond, Bándi Tamás és Káló Norbert egy-egy győzelemmel a vigaszágon folytathatta. Az első fordulóban kellemetlen meglepetések születtek, hiszen kiesett Vetésy, Jenei és Pinzar is, Karácsony és Szilágyi pedig magabiztos győzelemmel jutott a legjobb tizenhat közé.
A nyolcaddöntőben megszakadt a fiúk jó sorozata, Szilágyi az első számú kiemelt Tomica ellen szenvedett vereséget, míg Karácsonyt a remek napot kifogó Dumitrescu búcsúztatta.
A vegyes párosban is Szilágyi sziporkázott, konstancai partnerével egészen a negyeddöntőig sikerült jutniuk, ahol drámai csatában 3–2-re maradtak alul a későbbi bajnok bukaresti páros ellen. A legjobb tizenhat közé tudott még jutni a Jenei–Deca (Craiova) páros, őket a besztercei olimpiai központ párosa állította meg.
A párosok versenyében nagy remények fűződtek a Jenei–Vetésy illetve Pinzar–Karácsony pároshoz, ám utóbbiak már a második fordulóban vereséget szenvedtek, a Jenei–Vetésy páros pedig a negyeddöntőig menetelt, ahol a későbbi országos bajnok Poteraș–Ionescu buzăui duó győzte le őket. A verseny meglepetését Szilágyi okozta, aki a bukaresti Mironnal alkotva párt remek játékot mutatott, és egészen az elődöntőig jutott, őket is szintén a buzaăui páros győzte le nagy nehézségek árán, Szilágyi és az udvarhelyi csapat a bronzéremnek örülhetett.

Előző cikkMaradona is pályázik
Következő cikkPirlót bemutatják

Kapcsolódó cikkek:

Több mint 5,3 millió EU-állampolgár kért tartós brit letelepedési engedélyt

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint meghaladta az 5,3 milliót azoknak az EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyért folyamodtak a brit hatóságokhoz. Nagy-Britannia...

Már csak a belsőépítészeti munka van hátra a borszéki wellnessben

Hargita Megye Tanácsa kiírta a közbeszerzést a borszéki wellnessközpont belsőépítészeti munkálataira. Erről az előrelépésről a helyszínen tájékoztatott élő bejelentkezésben Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának...

Videó – Hargita és Maros megye közös turisztikai standja Parajdon

Átadták a Visit Hargita és Visit Maros közös turisztikai standját a Parajdi Sóbányában. A részleteket a helyszínen tartott sajtótájékoztatón ismertették a jelenlévők: Borboly Csaba,...

Legfrissebb