2021. május 8, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Ötödik helyen zárt a magyar válogatott

Vezettek hat góllal, a hajrában futottak az eredmény után, hogy végül hosszabbításban szenvedjen vereséget a magyar férfi kézilabda-válogatott az Egyiptomban zajló világbajnokság negyeddöntőjében. A magyar válogatott végül az ötödik helyen végzett.

A magyar férfi kézilabda-válogatott hosszabbítás után 35–32-re kikapott a hatszoros aranyérmes Franciaországtól az egyiptomi világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, Gízában, így minden idők harmadik legjobb vb-szereplését produkálva az ötödik helyen zárja a tornát. A magyarok a Zöld-foki Köztársaság, Uruguay és Németország legyőzésének köszönhetően a maximális négy pontot vitték magukkal a csoportkörből a középdöntőbe, ahol Brazília és Lengyelország ellen is nyertek, az Európa-bajnok Spanyolországtól viszont kikaptak. Így érkeztek meg a sorozat negyeddöntőjébe, ahol Franciaország vár rájuk.

A magyar keretből ezúttal Borbély Ádám, Topic Petar, Hanusz Egon és Nagy Bence maradt ki taktikai okok miatt. A meccset százszázalékos mutatóval váró franciák ellen Mikler Roland nyolc perc alatt öt lövést védett, erre alapozva csapata 5–1-re elhúzott. A Telekom Veszprém balszélsője, Kentin Mahé irányítóként több hibát is elkövetett, ezért lecserélték. Bár Mikler továbbra is parádézott, Michaël Guigou góljaival és Vincent Gérard védéseivel lendületbe került és elkezdte a felzárkózást a hatszoros világbajnok francia együttes. A magyarok 9–3 után kilenc percen át minden támadásukat elrontották, így az egyre jobban védekező ellenfél 9–8-ra feljött. A csereként beállt Bodó Richárd sem tudott segíteni, ennek ellenére csapata Lékai Máté irányításával megőrizte előnyét, az első félidőben egyszer sem került hátrányba, és a szünetben 14–12-re vezetett.

A második felvonást is hatékony védekezéssel kezdték a franciák, az átlövőket igyekeztek elbizonytalanítani, a beálló Bánhidi Bencét pedig nem hagyták labdához jutni. Ennek ellenére egy ideig felváltva estek a gólok, majd a támadójátékát felgyorsító ellenfél a negyvenedik percben – a találkozó során először – átvette a vezetést. Sorozatban négy gólt lőtt a francia válogatott (21–19), majd a remekül küzdő magyarok kétszer is egyenlítettek. Az utolsó tíz perc is döntetlen állásról (25–25) indult, az ellenfél ezután 3–0-s sorozatot produkált, de a magyar együttes nyitott védekezésre váltott, és fél perccel a vége előtt ismét eltüntette a különbséget (30–30). Az utolsó támadás a franciáké volt, de újabb gól nem született még időntúli szabaddobásból sem, így hosszabbítás következett.

Az első és a második öt percben is több hibával, leginkább labdaeladással nehezítették saját dolgukat a magyarok, így 5–2-re elveszítették ezt a periódust, és a legjobb nyolc között búcsúztak a tornától.

A két együttes 39. egymás elleni meccsén 18 magyar és 17 francia siker mellett ez volt a negyedik döntetlen a rendes játékidőben.

 

Eredmények

Negyeddöntő: Spanyolország – Norvégia 31–26 (21–15), Svédország – Katar 35–23 (14–10), Dánia – Egyiptom 35–35 (16–13, 28–28, 31–29, 34–34, 34–35) – hétméteresekkel: 4–3; Franciaország – Magyarország 35–32 (12–14, 30–30, 32–31) – hosszabbítás után.

Az elődöntőben: ma: Dánia – Spanyolország (18.30), Svédország – Franciaország (21.30).

A torna győztese kijut a 2023-as, lengyel–svéd közös rendezésű világbajnokságra.Kapcsolódó cikkek:

Bárkit beoltanak

Szombattól minden katonakórházban előjegyzés nélkül lehet oltakozni- közölte ma a védelmi minisztérium. A kiadott közleménye szerint azok a 60 év fölötti személyek, akiknek érvényes személyi...

Csíkszereda újra „zöld”

Újra zöld járványtani besorolást kapott a mától Csíkszereda. Szombattól kezdődően előjegyzés nélkül kérhető a koronavírus elleni védőoltás a megyeszékhely oltóközpontjaiban. A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság...

Legfrissebb