Hirdetés

Őrző-védő cégeket bírságoltak

Tizenhat bírságot róttak ki a megyében, összesen 116 000 lej értékben csütörtöki ellenőrzéseiket követően a rendőrök a javak és értékek őrzését szabályozó 2003/333-as törvény előírásainak megszegéséért – közölte pénteken a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Őrző-védő cégeket bírságoltak
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

A közlemény szerint csütörtökön Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Maroshévízen és Székelykeresztúron több kereskedelmi egységnél ellenőrizték a rendőrök, hogy betartják-e a javak és értékek őrzését szabályozó törvény előírásait. Ennek eredményeként tizennégy bírságot szabtak ki, összesen 105 000 lej értékben, azokra az őrző-védő cégekre, amelyeknek nem volt a szolgáltatásuk nyújtásához szükséges engedélyük és megfelelő, szakképzett személyzetük.

Rajtuk kívül két olyan az őrző-védő céget is megbírságoltak a rendőrök, amelyek nem tartották tiszteletben a hatályos jogszabályokat. Az egyik vállalatnak nem volt személyzete munkaidőben, a másiknak pedig a jogszabályoknak megfelelő őrzési terve hiányzott. Emiatt 4000, illetve 7000 lejes bírságot kaptak.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!