Országszerte tüntetéseket tart az AUR

Országszerte tüntetéseket tart a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) hétfőn a prefektusi hivatalok székhelye előtt, Florin Cîţu kormányfő és Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár lemondását követelve.

Az alakulat szerint a Cîţu-kormány intézkedései sértik az állampolgárok alapvető jogait, ezért „az egészségügyi válság ürügyén bevezetett törvénytelen, következetlen és irracionális korlátozások azonnali eltörlését”, az ezek elrendelését alátámasztó tudományos érvek ismertetését kérik, illetve követelik Florin Cîţu miniszterelnök és Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár lemondását.

Közleményében az AUR tiltakozik „a kollektív büntetésként elrendelt diktatórikus intézkedések” ellen és a koherens közpolitikák hiánya miatt, továbbá a „vállalkozók elnyomása”, az üzleti szférában uralkodó katasztrofális állapotok, a bírságok terén alkalmazott kettős mérce ellen, valamint „a médiazsarnokság ellen, amellyel kísérleti fázisban levő vakcinákat népszerűsítenek a sajtó cinkosságával”. A tüntetésekre hétfőn 17 órától kerül sor.

HN-információ/Agerpres