Örömet ajándékoznának

Ötödik éve szervez ajándékgyűjtő akciót a Tegyünk Egymásért Egyesület, amely a rászoruló, nehéz szociális helyzetben lévő, illetve otthonokban élő gyerekek arcára szeretne mosolyt csalni a karácsonyi ünne­peken.

Székelyudvarhelyen immár ötödik éve szervezi meg a hátrányos helyzetben lévő gyerekek támogatására létrejött egyesület a Cipősdoboz akciót, amelynek köszönhetően tavaly karácsonykor több mint ötszáz rászoruló gyermeknek szereztek örömet a városban, illetve a környező vidéki településeken.

– Nagyon hálásak vagyunk és köszönjük minden segítőnek, vállalkozónak, cégtulajdonosnak, magánszemélynek egyaránt. A tavalyi gyűjtés eredményeként több mint ötszáz gyermeknek tudtunk örömet szerezni az adakozó kedvű és jó szándékú önkéntesek segítségével, több udvarhelyi ke­resztény gyülekezet, élelmiszerüzlet tulajdonosainak közös összefogásával. Az ajándékkal teli cipősdobozok olyan udvarhelyi és vidéki településeken élő gyermekekhez jutnak el, akik hátrányos helyzetük miatt nem részesülhetnek ajándékban – mondta Csányi Attila, az egyesület elnöke, aki arra is felhívta a figyelmet: fontosnak tartják azt is, hogy aktív önkénteseik a csomagok célba juttatása során megtapasztalják az önkéntességben rejlő erőt, az adományozás örömét.   Az egyesület vezetője arra kéri az adományozókat, ne halogassák a csomagok összekészítését, hisz sok a tennivaló, míg az ajándékok eljutnak a megajándékozni kívánt szegény sorban élő gyermekekhez. A cipősdobozba sál, sapka, édesség, tisztálkodószer, írószer, játék, tartós élelmiszer is kerülhet. Az egyesület már november 9-én megkezdte a gyűjtést nemcsak itthon, hanem kül­földön is: Magyarországon, Né­metországban, Ausztriában és Szlovákiában. December 12-ig várják a szeretetcsomagokat Szé­kelyudvarhelyen, a Kossuth Lajos utca 20. szám alatt.