Ölvedi Zsolt lett Székelyudvarhely új alpolgármestere

Fotó: Ölvedi Zsolt Facebook-oldala

Soron kívüli ülést tartott kedden délelőtt a székelyudvarhelyi önkormányzati testület, amelynek leginkább várt pontja az alpolgármester megválasztása volt. Gálfi Árpád azt várja helyettesétől, hogy ne ellentéteket szítson, hanem támogassa őt a munkájában.

Napirend előtti felszólalásában Gálfi Árpád polgármester hangsúlyozta, hogy a politikai perpatvart minél előbb le kell zárniuk, ezért is egészítette ki az ülés összehívóját az alpolgármester megválasztásáról szóló határozattervezettel. Azt is mondta, hogy nem neki van szüksége alpolgármesterre, hanem a városnak, és olyan helyettes kell, aki nem éket ver a városvezető és a hivatal, illetve a városvezető és az önkormányzati testület közé, hanem inkább hidat épít, segíti a kommunikációt és az együttműködést.

Később bejelentette, hogy egyeztetve a többségi Szabad Emberek Pártja frakcióval (POL) Ölvedi Zsoltot javasolja helyettesének. Ezután Venczel Attila jegyző ismertette az alpolgármesteri tisztségre vonatkozó törvényes előírásokat, hangsúlyozva, hogy az alpolgármester a polgármester alárendeltje. Ölvedi pedig kimondta, hogy vállalja a tisztséget. Az RMDSZ-frakció vezetője még a titkos szavazás előtt támogatásáról biztosította az új tisztségviselőt, majd az egész testület bizalmat szavazott neki.

Ölvedi Zsolt Marosvásárhelyen született, Székelyudvarhelyen él, gyógyszerészként tevékenykedik.

Asztalos Ágnes

: an accessible web community