Oltás a munkahelyen

Már csak kérni kell. Munka közben beoltanak FOTÓ: UDVARHELY.RO

Tegnap reggel a székelyudvarhelyi Páva vendéglátóipari vállalkozás közel 30 alkalmazottja kapta meg az AstraZeneca oltás első vagy második adagját. A mobil oltócsapat igény szerint bármelyik cég székhelyére elviszi a kért vakcinát.

Már a múlt héten hírül adta a székelyudvarhelyi Városháza, hogy jelentősen leegyszerűsödött a koronavírus elleni védőoltás igénylése: mobil oltócsapatok akár a vállalkozások székhelyére is kimennek, ahol az általuk választott vakcinával immunizálják a munkaközösséget, sőt a családtagok is bekapcsolódhatnak. A székelyudvarhelyi és udvarhelyszéki vállalkozások számára meghirdetett lehetőséghez elsőként a székelyudvarhelyi Páva étterem és wellness-
központ csatlakozott, tegnap reggelre igényelte a cég a mobil oltócsapatot. Összesen 26 személy kapta meg az AstraZeneca vakcina első vagy második dózisát. Ugyanakkor több olyan alkalmazott is dolgozik itt, akiknek a napokban van időpontja a Stúdió mozi előterében működő oltóközpontba a Pfizer oltásra, így rövidesen a teljes személyzet védett lesz a koronavírussal szemben.
Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal szóvivője tájékoztatott, hogy további öt nagyvállalat is kihasználja a napokban a lehetőséget, és már kisebb vállalkozások is érdeklődtek. Számukra azt javasolják, hogy társuljanak egymással. Megtudtuk azt is, hogy zajlanak az egyeztetések a városi sportcsapatokkal is.
– Örülünk minden felkérésnek – hangsúlyozta a hivatal munkatársa.
Azok a cégek, amelyek még nem éltek ezzel a lehetőséggel, bővebb tájékoztatást az oltas@udvarhely.ro e-mail-címen kaphatnak, és ugyanezen az e-mail-címen lehet jelentkezni is a szervezett immunizálásra.

Asztalos Ágnes