Oktatásszervezési régióvezetőt keres a Mathias Corvinus Collegium a csíkszeredai FIT programjába

MCC. Oktatásszervezési régióvezetőt keresnek FOTÓ: Blink Media

Április 9-ig várja pedagógiai vagy ifjúsági vezetői tapasztalattal rendelkezők jelentkezését, oktatásszervező régióvezetői munkakörbe a Mathias Corvinus Collegium (MCC) újonnan induló, csíkszeredai általános iskolásokat foglalkoztató programjába ‒ közölte lapunkkal az alapítvány.

A magyarországi tehetséggondozás területén 25 éves tapasztalattal rendelkező Mathias Corvinus Collegium Alapítvány tehetséges fiatalok fejlődését támogatja általános iskolától kezdve az egyetem elvégzése utánig. A több éve működő egyetemi és középiskolás képzései mellett 2015-ben elindította általános iskolás diákokat foglalkoztató Fiatal Tehetség programját (FIT program), amely Kárpát-medence szerte ingyenes tehetségfejlesztő oktatást biztosít. Erdélyben a FIT program 2020-ban kezdte meg működését Sepsiszentgyörgyön, idén Csíkszeredában, Aradon, Marosvásárhelyen és Kolozsváron is elindítja képzését az ötödik osztályosokkal. A program a nem-formális képzés, a játékosság és élménypedagógia eszközeivel segít a diákoknak abban, hogy megtalálják érdeklődésüknek és képességeiknek legmegfelelőbb kibontakozási lehetőséget.

A Csíkszeredában első alkalommal sorra kerülő általános iskolás program oktatási tevékenységeinek koordinálásához oktatásszervező régióvezetői munkakörbe hirdet állást az MCC. A feladatkör magába foglalja az csíkszeredai képzés kiépítésében való közreműködést; kapcsolattartást a helyi általános iskolákkal, pedagógusokkal; programszervezést és lebonyolítást diákok és szüleik számára; a diákok fejlődésének figyelemmel kísérését, közösségépítést; táborszervezést.

A meghirdetett munkakör betöltésének feltétele a pedagógiai vagy iskolai, ifjúsági közösségek vezetésében szerzett tapasztalat. Az álláshirdetés további részleteiről a honlapon http://mcc-kolozsvar.ro/events/allashirdetes-csikszereda-fit lehet tájékozódni. Az önéletrajzokat 2021. április 9-ig a következő e-mail-címekre: karrier@mcc.hu, eszabo@mcc.hu lehet elküldeni.