Nyolcadikosoknak mutatták be az oktatási kínálatot a Batthyány Ignác Technikai Kollégiumban

Nyílt napot tartottak a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Technikai Kollégiumban kedden. Az iskola szaktanárai és diákjai több tematikus műhely révén mutatták be a tanintézet kínálatát a nyolcadikosoknak.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nyolcadikosoknak mutatták be az oktatási kínálatot a Batthyány Ignác Technikai Kollégiumban
Fotó: Barabás Pál-Hajnalka

Szórakoztató formát talált a bemutatkozásra a Batthyány Ignác Technikai Kollégium tanárközössége: műhelytevékenységeken keresztül mutatták be az ott indítandó szakokat a környék nyolcadikosainak. Az ismertetőre nemcsak a gyergyói térségből, hanem a megyeszékhely környékéről is eljöttek a nyolcadikosok.

– Minden évben  hasonló módon mutatjuk be kínálatunkat, bár a pandémia alatt csak online tehettük ezt meg. Most Felcsíktól Remetéig meghívtunk minden általános iskolát, hogy a nyolcadikosaikkal ismertethessük  az induló szakjainkat, mintegy 250 tanuló volt a vendégünk  – ismertette Gáll Enikő, a Batthyány Ignác Technikai Kollégium aligazgatója. Mint közölte, a kollégium ősztől középiskolai oktatásban multimédia, állategészségügyi, gazdasági, turisztikai, élelmiszeripari technikus szakokra várja a diákokat, illetve szakiskolai oktatásban indul pincér, szakács és cukrászképzés is. 

A nyílt nap során meg is tapasztalhatták a gyerekek, hogy miként zajlik az oktatás, mit tanulnak egyes szakokon. Az egyik legfelkapottabb szakon, a médiaképzésen például a filmezés, vágás és a digitális tartalomgyártás kulisszatitkaiba pillanthattak be. 

A gazdasági technikus szak műhelyében a gyakorlati foglalkozás előtt alapos felvilágosítást kaptak. Laczkó Angi Katalin szaktanár felhívta az érdeklődők figyelmét, hogy bár elsőre a könyvelésre gondol mindenki a gazdasági technikusi szak kapcsán, itt ennél szélesebb körű oktatásról van szó, emellett cégek működtetéséről, marketingről, tárgyalási, reklámozási technikákról is tanulnak a diákok. A pincér-szakács szakon előételek készítését mutatták be az általános iskolák végzőseinek, illetve a helyes asztalterítés fortélyait is ismertették. A Boszorkánykonyha nevet kapta az élelmiszeripari műhely. Ott kémiai kísérletekkel tették vonzóvá a szakmát. Ötletes és érdekes tevékenységek zajlottak mindegyik műhelyben, melyek által több száz nyolcadikos tanuló tapasztalhatta meg, milyen lenne, ha a Batthyányban tanulna tovább.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!