Nyolc éve vár Udvarhely erre a döntőre

A kedd esti 3–2-es, megdolgozott győzelmével megnyerte a Dévai Autobergamo elleni elődöntős párharcot a Futsal Klub Székelyudvarhely, így nyolc év után újra bajnoki döntőt játszhat. A május 15-én kezdődő bajnoki küzdelemben a címvédő Galaci United lesz az ellenfél.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nyolc éve vár Udvarhely erre a döntőre
Másodszorra már összejött, az FK legyőzte a Dévát Fotó: Gál Előd

Déván az FK győzött, hétfőn este Udvarhelyen a Déva, így egy harmadik, szintén Udvarhelyen rendezett mérkőzés volt hivatott eldönteni, hogy az FK Székelyudvarhely, avagy a Dévai Autobergamo lesz a címvédő Galaci United ellenfele a teremlabdarúgó 1. Liga bajnoki döntőjében.

Ahogy egy nappal korábban, úgy kedd este is az udvarhelyiek uralták többet a labdát, míg a vendégek ismételten kivárásra játszottak. Komoly szurkolói támogatás mellett az FK ismét kétgólos, megdolgozott előnyre tett szert, a Déva azonnal vészkapusozott, és gyorsan szépített (2–1). A vendégek játékába azonban hiba csúszott, így három perccel a vége előtt ismét Udvarhely vezetett kettővel (3–1). Következett az idegek harca, az FK hősiesen védekezett, még egy elrontott kisbüntető is belefért, és bár a Déva utolsó percben kozmetikázni tudott, a mérkőzést 3–2-re, a párharcot pedig 2–1-re a Futsal Klub Székelyudvarhely nyerte, így nyolc év után ismét döntőt játszhat. A május 15-én kezdődő bajnoki párharcban a címvédő Galaci United lesz az ellenfél, az első két mérkőzést 15-én és 16-án a Duna-partiak otthonában rendezik.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!