Nyitottá vált a női bajnokság

Az FK Csíkszereda simán győzött otthon, a Vasas Femina hazai pályán kapott ki, a címvédő Kolozsvár pedig 7–0-ra kivégezte az éllovas Temesvári Polit a női labdarúgó 1. Liga hétvégi fordulójában.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nyitottá vált a női bajnokság
Bartalis Barbara kezdte meg a FK gólgyártását Fotó: FK Csíkszereda

Háromhetes szünet után szombaton az FK Csíkszereda – Banat Girls találkozó vezette fel a női labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának ötödik játéknapját. Kollár Péter együttese magabiztos játékkal és látványos gólokkal tartotta otthon a pontokat (3–0), megerősítve 4. helyezését a bajnoki tabellán. A nagykomlósiak ellen Bartalis Barbara (13.), Berkeczi Emőke (39.) és Mezőssy Melánia (63.) volt eredményes.

Székelyudvarhelyen, vasárnap délelőtt a már biztosan dobogós Bukaresti Carment látta vendégül a Vasas Femina, a vendégek a papírformának megfelelően megérdemelten győztek 4–2-re, az udvarhelyieknél Malu (54.) és Orbán Aranka (88.) talált be, utóbbi büntetőből.

A forduló rangadóján a második helyezett Kolozsvári Olimpia a bajnokságot hat ponttal vezető Temesvári Polit fogadta. A Nagyiklódon vasárnap kora délután rendezett találkozón a címvédő Kolozsvár letarolta kihívóját, összesen hétszer mattolta a vendégek kapusát, nyitottá téve a bajnokság kimenetelét. A következő fordulóban, szombaton a Vasas a Banat Girlst, az FK pedig a Kolozsvárt fogadja, a Temesvári Poli pedig a Bukaresti Carment látja vendégül.

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 5. forduló
FK Csíkszereda – Banat Girls 3–0 
Vasas Femina – Bukaresti Carmen 2–4
Kolozsvári Olimpia – Temesvári Poli 0–7

Az állás: 1. Temesvári Poli 45 pont, 2. Kolozsvári Olimpia 42, 3. Bukaresti Carmen 39, 4. FK Csíkszereda 25, 5. Banat Girls 21, 6. Vasas Femina 17.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!