Nemcsak vásárolni, adakozni is lehetett

Ünnepi hangulat uralkodott Gyer­gyó­szár­hegy főterén tegnap: kéz­művesvásár, adományozó akció, fotókiállítás és Mikulás-vonat örvendeztette meg a helyieket és az idelátogatókat. A többcélú rendezvény résztvevői az előírt rendelkezéseket betartva élményt, minőségi termékeket kaphattak, valamint segíthettek azokon, akiknek kevesebb jut az ünnepek idején is.


A közegészségügyi felügyelősséggel egyeztetve, az előírt rendelkezések szigorú betartását és betartatását szorgalmazva szerveztek vásárt és adománygyűjtő kezdeménye­zést advent harmadik vasárnapján Gyergyószárhegyen. A polgármesteri hivatal előtti térre érkezők ünnepi zene kíséretében nézhették meg a helyi termelők kínálatát, valamint Lukács Géza fotóinak kiállítását.

– A vásár elsődleges célja, hogy valódi, értékes ajándékok kerüljenek a karácsonyfa alá, és természetesen ezáltal segítsük a helyi termelőket – mondta el érdeklődésünkre Danguly Ervin polgármester.

Hozzátette: mivel a Mikulás-járás elmaradt az iskolában, az önkormányzat jóvoltából ma kapták meg az édességcsomagokat a gyermekek, emellett Mikulás-vonat is érkezett a településre, amelynek irányítását, biztonságos közlekedését a faluban a polgárőrök és tűzoltók segítették.

A polgármesteri hivatal előtti téren a Cipősdoboznyi szeretet a legszebb ünnepen elnevezésű sátornál lehetett adakozni: a szárhegyi fiatalok kezdeményezése révén az összegyűlt ajándékcsomagok karácsony előtt jutnak el a rászoruló családok otthonába.

A vásárban helyi kézműves finomságok – lekvárok, mézek, szörpök, sütemények –, karácsonyi díszek, ajándéktárgyak vártak gazdáikra.

Vizoli Ibolya standjánál a legkülönfélébb gyógynövényekből készült szörpökből és teafüvekből válogathatott a vásárló: a termelő elmondása szerint utoljára tavaly télen volt vásárban, azóta a törzsvásárlói rendelések képezik a bevételforrást.

– Sokat dolgoztunk a nyáron, így sok termékünk vár most eladásra, reméljük, hogy újraindul a turizmus, amely az eladásaink jó részét képezte – mondta Vizoli Ibolya.