2022. október 3, hétfő.
Hirdetés : an accessible web community

Nem volt fontos az eredmény

Három nap alatt három meccset játszott a Székelyudvarhelyi KC. A férfi kézilabda országos bajnokság két hét múlva kezdődő rajtjára hangoló együttesnek ezek voltak az első felkészülési mérkőzései. Nemigen sikeredtek jóra – ami az eredményeket illeti –, az ötödik lett a hatcsapatos megmérettetésen, de nem az volt a torna célja, hogy megnyerje azt a gárda.

Remek teszt volt az SZKC-nak.
Remek teszt volt az SZKC-nak.

[dropcap]S[/dropcap]zerda hajnalban érkezett haza a Székelyudvarhelyi KC a franciaországi edzőtáborából, csütörtök délben pedig már a keret elindult a fővárosba, ahol Bukarest-kupával díjazott felkészülési tornát rendeztek. A házigazda, a Bukaresti CSM volt, még négy klubot hívott meg a négynapos eseményre. A mezőny jónak mondható volt. Részt vett mindhárom, az EHF-kupában érdekelt együttes (CSM, Dinamo, Pandurii). A szervezők két hármas csoportba sorolták a résztvevőket, az utolsó napra pedig a helyosztókat ütemezték.
A Székelyudvarhelyi KC a B csoportba került, a házigazdák és a Pandurii Târgu Jiuval együtt. Úgy utazott el az együttes a fővárosba, hogy nem igazán volt fontos számára, hogy melyik pozícióban zár a legvégén, hanem sokkal jobbnak mondható az, hogy három barátságos összecsapáson tesztelhették magukat, valamint az újonnan érkezettek is megmutathatták, hol állnak a beilleszkedéssel.
Mindkét csoportbeli mérkőzés hasonlóképp alakult, nagyon sokáig fej fej mellett haladtak a felek, aztán a végjáték jobban kijött az ellenlábasnak. A edző, Vlad Caba sokat cserélt, mindenkinek megadta a játéklehetőséget, több játékstílust is alkalmazott.
A harmadik találkozón, a HC Vaslui ellen lett meg az egyetlen győzelem. Ezen az elejétől a végéig vezettek az udvarhelyiek, akiknek nélkülözniük kellett a kisebb sérüléssel bajlódott Vladimer Rusiát, de ezen a meccsen nem játszott Milan Szajin sem, aki szintén sérült.
Van, amit még csiszolnia a játékon a Székelyudvarhelyi KC-nak, erre van még két szűk hete, hiszen az első hivatalos mérkőzését augusztus 23-án játssza az újonc CSM Ploiești otthonában.

Eredmények
Férfi kézilabda Bukarest-kupa. Csoportkör: A csoport: Dinamo – Steaua 34–25, Steaua – HC Vaslui 36–31, Dinamo – HC Vaslui 45–41. B csoport: Bukaresti CSM – Pandurii Târgu Jiu 35–28, Székelyudvarhelyi KC – Pandurii 27–29 (16–15) /Szajin 9, Mihalcea 3, Tálas 3, Markez 3, Onyejekwe 2, Ojleszki 2, Majnov 2, Szász 1, Sipos 1, Kuzmanoszki 1/, Bukaresti CSM – Székelyudvarhelyi KC 34–29 (18–17) /Majnov 6, Markez 6, Szajin 6, Oljeszki 5, Mihalcea 3, Kuzmanoszki 2, Tálas 1.
Helyosztók: az 5. helyért: Székelyudvarhelyi KC – HC Vaslui 30–24 (15–10) /Markez 6, Tálas 5, Ojleszki 4, Csog 3, Szász 3, Mihalcea 2, Sipos 2, Kuzmanoszki 2, Onyejekwe 1, Majnov 1, Kónya 1/; kisdöntő: Steaua – Pandurii 36–37; döntő: Dinamo – Bukaresti CSM 30–27.

Józsa Csongor

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Rongálás Csíkszentsimonban

Vandálkodást vett fel a csíkszentsimoni sportpályánál elhelyezett biztonsági kamera. A helyi önkormányzat feljelentést tett a rendőrségén – derült ki az önkormányzat közösségi oldalán hétfőn...

Műtárgyak mesélnek a konferencián

A Haáz Rezső Múzeum idén már huszonkettedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Magyar Restaurátor Továbbképző Konferenciát Székelyudvarhelyen, ahová a helyi szakmai közösség mellett számos...

Nem cserél szövetségi kapitányt a román labdarúgó-válogatott

Edward Iordănescu továbbra is a válogatott edzője marad, szerződését a 2024-es Európa-bajnoki selejtezők végéig meghosszabbították – jelentette be hétfőn a honlapján a Román Labdarúgó-szövetség...

Legfrissebb