Nem csitul a járvány

HN-információ

A külföldön élő román állampolgárok körében ez idáig összesen 4795 személyt diagnosztizáltak koronavírussal, az elhalálozások száma változatlanul 115 – közölte tegnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Az országban változatlanul Suceava megyében és Bukarestben van a legtöbb fertőzött.

A fertőzöttek közül 2075-öt Németországban diagnosztizáltak, 1885-öt Olaszországban, 561-et Spanyolországban, 107-et Franciaországban, 97-et Nagy-Britanniában, 28-at Hollandiában, 6-ot Japánban, 6-ot Ausztriában, 3-at az Amerikai Egyesült Államokban, 3-at Belgiumban, kettőt-kettőt Namíbiában, Indonéziában, Svájcban, Törökországban, Izlandon és Fehéroroszországban, továbbá egyet-egyet Írországban, Luxemburgban, Svédországban, Argentínában, Tunéziában, az Egyesült Arab Emírségekben, Máltán, Brazíliában, Indiában, Bulgáriában, Kazahsztánban és Ukrajnában.
A koronavírus-járvány kitörése óta 115 igazoltan fertőzött román állampolgár halt meg külföldön: 43 az Egyesült Királyságban, 31 Olaszországban, 19 Franciaországban, 9 Spanyolországban, 7 Németországban, 2 Belgiumban, egy Svédországban, egy Svájcban, egy az Amerikai Egyesült Államokban, egy Brazíliában. A külföldön élő, koronavírussal fertőzött románok közül eddig 72-t nyilvánítottak gyógyultnak: 50-et Németországban, 10-et Franciaországban, hatot Japánban, kettőt Indonéziában, kettőt Namíbiában, egyet Luxemburgban és egyet Tunéziában.
Június 27-éig 1 542 621 koronavírusos esetet jegyeztek Európában összesen. A legtöbb koronavírusos beteg az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban és Németországban van. Romániában változatlanul Suceava megyében és Bukarestben van a legtöbb igazolt koronavírusos eset, 3990, illetve 3006 – derül ki a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi tájékoztatásából. 
A GCS legfrissebb összesítése szerint 26 313 fertőzött személyt tartanak számon jelenleg Románia területén. Jelen pillanatban 942 személy van hatósági karanténban, 66 953-an pedig otthoni elkülönítésben, orvosi megfigyelés alatt. Az elmúlt 24 órában 624 bírságot rótt ki a rendőrség és a csendőrség összesen 148 150 lej értékben a COVID–19 világjárvány enyhítésére és leküzdésére irányuló intézkedések megszegése miatt. Szombaton 32 személyt helyeztek 14 napra hatósági karanténba, mert nem tartották tiszteletben a lakhelyi elkülönítésre vagy a hatósági vesztegzárra vonatkozó előírásokat. Ez idáig 1612 halálos áldozata volt a koronavírusnak Romániában – tájékoztatott a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

HN-információ
 

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!