Négy programot támogatnak

[dropcap]S[/dropcap]zerda este lezárult a Zöld SzékelyFöld Egyesület által működtetett csíkszeredai Közösségi kártya program pályázati kiírása. Az elmúlt hetekben a kártyahasználók a Merkúr áruházakban történt vásárlást követően szavazataik alapján dönthették el, hogy a nyolc projektötlet közül melyik legyen az, amely támogatásra érdemes. A nyolc projekt közül az első négy legtöbb szavazatot kapott programtámogatásra összesen 21 820 lejt fordítottak – derül ki az egyesület lapunkhoz eljuttatott közleményéből.
A legtöbb szavazatot a Natur lakópark – zöldövezet-rendezés és közösségi tér létrehozása elnevezésű projekt kapta, amely célja egy olyan terület kialakítása, ahol biztonságban, tiszta környezetben tölthetik el szabadidejüket gyerekek, felnőttek egyaránt. Az elnyert támogatás értéke 6870 lej, amely összeghez a lakók még önrésszel is hozzájárulnak. A Csíkszéki Erdélyi Kárpát-Egyesület jövő héten szervezi meg az Erdélyi Kárpát-Egyesület XXIV. Vándortáborát Tusnádfürdőn. Ez alkalomból kiadványt jelentetnek meg Barangolások Alcsíkon és a Kászonok vidékén címmel, amely a szavazatoknak köszönhetően 5 ezer lej résztámogatást kap. A harmadik projekt szintén egy tömbház körüli zöldövezet-felújítást céloz meg. A Pacsirta sétány 4/A lakói kerti bútorok kihelyezésével, sétányokkal, zöldövezet-felújítással kívánják szebbé tenni környezetüket.
Ez a kezdeményezés 5950 lej támogatásban részesül. Az utolsó támogatott projekt célja a Csíkborzsova természeti értékeit bemutató kiadvány elkészítése, amely 4 ezer lej támogatást kapott a közösségi alapból.

HN-információkozossegi kartya