Nagyszeben: 300 ezer lej értékű kábítószert, 50 ezer eurót és fegyvereket foglaltak le a rendőrök

Illusztráció

A rendőrök és a DIICOT ügyészei szerdán 38 házkutatást tartottak Szeben megyében, a razziák során 300 ezer lej értékű kábítószert, csempészett lőfegyvereket, 50 ezer eurót és 2000 euró értékű, valószínűleg hamisított bankjegyeket foglaltak le. 19 személyt helyeztek 30 napos előzetes letartóztatásba kábítószer-kereskedelem gyanújával, további három személy pedig hatósági felügyelet alá került 60 napra – közölte pénteken Elena Welter, a Szeben Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A bűnszervezetet valószínűleg egy börtönben lévő egyén vezette. A nyomozás során kiderült, hogy a Nagyszebenben működő csoport más megyékből szerzett be nagy mennyiségű pszichoaktív anyagot. Szeben megyei kannabisz-kereskedők is csatlakoztak továbbá a bűnszervezethez, akik lakásában beltéri kannabisztermesztésre szolgáló létesítményekre és körülbelül 4 kilogramm kannabiszbimbóra bukkantak.

A csoportot a jelek szerint egy börtönben lévő személy koordinálta, aki más személyekkel együtt megszervezte a magas kockázatú kábítószerek behozatalát az országba, illeve azok terjesztését Szeben megyében.

HN-információ/Agerpres