Nagykorúvá érett a fesztivál

A székelyudvarhelyi G. Egyesület szervezésében 18. alkalommal kerül sor december 1-5. között a kamarazene fesztiválra a Polgármesteri Hivatal Szent István termében, amelyet első alkalommal online is közvetítenek.

 

Hosszú szervezés, egyeztetés előzte meg az idei fesztivált, ugyanis a szigorított járványhelyzet miatt először csak online térben gondolkodtak a szervezők, de végül csökkentett létszámmal – hatvan, hetven személlyel – engedélyezik a rendezvény megtartását.

– A fesztivál az eredeti időponthoz képest három hetet tolódott, a vírushelyzet miatt pedig idén nem tudtunk külföldi vendégelőadókat hívni, így minden fellépő hazai. Újdonság viszont a fesztivál életében az online közvetítés, amelyet a kamarazene fesztivál Facebook-oldalán elérhető YouTube csatornán követhetnek az érdeklődők – mondta el Bihari Lóránt szervező.

December elsején, kedden 18 órától a Tiberius Vonósnégyes koncertjével indul a fesztivál, szerdán pedig az Intono Vonósnégyes koncertezik. Csütörtökön a Neumarkt Brass Quintett, pénteken a Kolozsvári Filharmónikusok Fafúvós Kvintettje, szombaton pedig az Arcadia Vonósnégyes örvendezteti meg a klasszikus zenét kedvelőket. A koncertek az említett napokon 18 órától kezdődnek.

A fesztivált a Székelyudvarhelyi Polgármester Hivatal, a Gondűző étterem, a Hedon és a Kék Hal Kft. támogatta.