Minőségi kultúra és többnapos szórakozási lehetőség

Harmadik kiadásához érkezik augusztus első hétvégéjén az Egyfeszt. Gyergyószék összművészeti fesztiválja idén is több szervezet, intézmény, önkormányzat, 35 fős stáb és több mint száz önkéntes közös munkája révén mutatja meg a térség kulturális és művészeti sokszínűségét. 

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Minőségi kultúra és többnapos szórakozási lehetőség
Egyfeszt: újdonságokkal is készülnek a szervezők Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Az augusztus 3–6. között zajló fesztivált a Bagossy Brothers Company tagjainak állandó jelenléte fémjelzi majd: ők lesznek a házigazdái a Tarisznyás Márton Múzeum udvarán lévő Hegyilevegő udvarnak, emellett nagyszabású születésnapi koncerttel is készülnek.

– Szeretnénk olyan programokkal megtölteni az udvart, amelyek valamelyest kapcsolódnak a zenekarhoz, annak tagjaihoz, a gasztronómiától a hokin át a csillagászatig. Az a célunk, hogy az elkövetkező években is jelen legyünk a fesztiválon az udvar házigazdáiként is.

A születésnapi koncertre is készülünk, meglepetésvendégekkel,

ugyanakkor a Folkudvarban a Karmazsin zenekar koncertjének házigazdái is mi leszünk – beszélt sajtótájékoztatón az Egyfeszten való hangsúlyos jelenlétükről Tatár Attila és Bagossy László. Hozzátették: a Hegyilevegő Expressz harmadik kiadása ezúttal Budapestről Gyergyószentmiklósra hozza a fesztiválozókat.

A rendezvény első pillanatától a képzőművészeti udvar házigazdája a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ. Kolcsár Béla intézményvezető elmondta: fontosnak tartja a minőségi kulturális ajánlatot a rendezvényen, hiszen ezáltal ismerhetik meg a térséget az idelátogatók.

– Az idei év nagy kihívása, hogy tematikus napok által tudjunk úgy programokat kínálni, hogy mindenki eljusson oda, ahová szeretne. Változásként a gyermekprogramokat elszórtan szervezzük a különböző udvarokban, így sokkal tartalmasabb és valóban családbarát fesztivált tudunk szervezni – mondta el Albu István, a Figura Stúdió Színház igazgatója. Hozzátette: a helyi közösség számára nemcsak kedvezményes jegyárakkal készülnek, hanem olyan programokkal is, amelyek számukra is különlegesek. 

A fesztivál teljes programja hamarosan nyilvános lesz, a nagykoncertek fellépői azonban már ismertek:

többek között zenélni fog a Kowalsky meg a Vega, Charlie, a Zdob și Zdub, a Bagossy Brothers Company, Szalonna és bandája, a Kaláka együttes és még sokan mások.

Gyergyószék összművészeti fesztiváljára napijegyeket és fesztiválbérleteket az egyfeszt.ro oldalon, az inTime alkalmazás segítségével lehet vásárolni, személyes jegyvásárlásra pedig Gyergyószentmiklóson, Alfaluban, Remetén, Csomafalván, Ditróban és Szárhegyen van lehetőség.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!