Megyeháza Galéria: A MÚRE-fotópályázatok díjazott alkotói

Szerda este zárult a csíkszeredai Megyeháza Galériában a Brassaï sajtófotó-pályázatra küldött munkákból készült kiállítás. Ez alkalomból a szervező Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) közzétette a díjazottak névsorát.

Évente meghirdeti sajtófotó-pályázatát a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete, a beküldött pályamunkákból készült reprezentatív válogatást rendszerint kiállítássorozaton mutatják be az ország több városában.

A legutóbbi tárlat anyagát elsőként a csíkszeredai közönség láthatta a Megyeháza Galériában. A kiállítás partnerei a Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Népe napilap, valamint a Prisma Fotóklub volt.

Tegnap este, a tárlat zárása alkalmával, a MÚRE közzétette a Brassaï Sajtófotópályázat, valamint a MÚRE 2020. évi Egy járvány (h)arcképei pályázat nyerteseinek névsorát.

A 2020. Brassaï Sajtófotópályázat Brassaï-fődíját Kerekes István (Marosvásárhely/ Mosonmagyaróvár) nyerte; a hír-, eseményfotó kategória díjazottja Ótos András (Újvidék); a portréfotó-díjat Kerekes István (Marosvásárhely/Mosonmagyaróvár) kapta; a szociofotó, dokumentarista fotó díjat Sánta István Csaba (Sepsiszentgyörgy) kapta; a Fotóriport-díj ugyancsak Sánta István Csaba (Sepsiszentgyörgy) munkáját illeti; a Sportfotó-díjas pedig Ótos András (Újvidék).

A Holnap Kulturális Egyesület különdíjában részesült Albert Levente (Sepsiszentgyörgy), Martinek Imre (Torontálvásárhely/Vajdaság) és Szekeres Attila (Sepsiszentgyörgy).

Dicséretek: Nagy Csaba (Marosvásárhely), Molnár Edvárd (Szabadka), Urbán Tibor (Budapest).

Ugyancsak e tárlatzáró rendezvényen jelentették be a MÚRE 2020. évi Egy járvány (h) arcképei pályázatának eredményét is: I. díj: Sánta István Csaba (Sepsiszentgyörgy); II. díj: Huszár Szilamér (Sepsiszentgyörgy); III. díj: Nițescu Alexandru (Nagyvárad); dicséret: Albert Levente (Sepsiszentgyörgy) és Csibi László (Kolozsvár).