2021. május 11, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Megvédte címét a Kolozsvári CFR

Nem a szokványos körülmények között zárult a hazai labdarúgó 1. Liga 2019/2020-as idényének felsőházi rájátszása, ahogyan a bajnoki címért kiírt mérkőzés is egyedülálló volt. A Román Labdarúgó Szövetség hétfőn délelőtt hozott határozata alapján az Universitatea Craiova – Kolozsvári CFR mérkőzés döntőnek számított, amelynek bármilyen körülmények között győztese kellett legyen. Végül nem volt szükség ráadásra, a kincses városi csapat a rendes játékidőben győzött és megvédte bajnoki címét.

Az elmúlt hetekben nagy talány volt, hogy a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) és a Profi Labdarúgó Liga (LPF) miként zárja le a 2019/2020-as felsőházi rájátszást és miként dönt a bajnok kilétéről. Erre a válasz hétfőn délelőtt derült ki, a FRF ugyanis úgy határozott, a felsőházi rájátszás utolsó fordulójára kiírt Universitatea Craiova – Kolozsvári CFR mérkőzésnek kell legyen győztese: amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az állás, úgy ezt hosszabbítás, szükség esetén pedig szétlövés követ. Erre aztán nem került sor.

A Ion Oblemenco Stadion lelátói ezúttal is üresek voltak, ám a Craiova mintegy 2500 szurkolója a létesítmény mellett óriáskivetítőn nézhette és drukkolhatta végig a meccset, amely a kék-fehérek szempontjából nem is indult rosszul. A 10. percben Nistor Dan egy távoli lövéssel megszerezte a hazaiaknak a vezetést, ezt követően viszont egy óriási hibázott Cristiano Bergodi, az U edzője, aki védekezésre utasította csapata játékosait. A Kolozsvári CFR innentől uralta a meccset, a 36. percben Vinicius egy szögletet követően egyenlített, a vendégek szünetig pedig számos remek helyzetet alakítottak ki, igaz, gólt nem sikerült elérniük.

A második félidő elején is a vendégek uralták a meccset, az 56. percben Deac beadását követően Boli fejelte a labdát a craiovai kapuba, innentől azonban a kolozsváriak álltak át a védekezős játékra és több ellentámadást is indítottak. A 77. percben egy távoli szabadrúgást követően Vinicius harcolt ki egy büntetőt, amelyet Deac értékesített, így a Kolozsvári CFR 3–1-re nyerte a meccset és zsinórban harmadszor, összességében hatodszor lett a román bajnokság győztese.

A bajnoki döntőt követően a FRF Végrehajtó Bizottsága jóváhagyta a felsőházi rájátszás rangsorát, ugyanakkor döntött, hogy az 1. Liga osztályozót oda-visszavágó rendszerben tartják meg – az eredeti kiírás szerint – augusztus 9. és 12. között. Így a Bukaresti Dinamónak egyszerűen nem marad ideje lejátszani az elmaradt öt találkozóját. A döntést a FRF az alsóházi rájátszásban szereplő klubok megkérdezése után hozta. Az alsóházi rájátszás 14. fordulójának minden mérkőzése ma 17 órakor kezdődik, a Dinamo a Konstancai Viitorult, a Sepsi OSK az Academia Clinceni-t, az FC Hermannstadt a Poli Iași-t, a Chindia Târgoviște a FC Voluntari-t fogadja.

Az alsóházi rájátszás végső rangsoráról, illetve a kieső csapatok kilétéről, az 1. Liga esetleges 16 csapatosra való bővítéséről legkésőbb péntekig kell döntést hozzon a LPF.


Kapcsolódó cikkek:

Azonnali tanácsülés: főként a járványhelyzet biztosítására szavaztak meg összegeket

Kedden online azonnali tanácsülésen szavazott meg összegeket a járványhelyzet biztosítására, valamint a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola tornatermének építésére Hargita Megye Tanácsa. Az ülés azonnali...

Videó – Hargita magazin 2021. május 11.

Mai műsorunk fő témája a Hargita megyében elindított mélyszegénység-konzultáció, de összefoglalót láthatnak Radu Székely államtitkár látogatásáról, a folyamatosan fejlődő Gyergyóremetéről, valamint egy ajándékba kapott...

Vakcinaútlevél: az EU jóváhagyta a román modellt

Románia a Speciális Távközlési Szolgálat(STS) támogatásával vezeti be az unió országaiban szabad mozgást biztosító vakcina útleveleket. A szolgálat bejelentette: az EU szintjén működő műszaki...

Legfrissebb