Hirdetés

Megtisztítják a Csíky-kertet

Kalákát szervez az Arbor Vállalkozószövetség Gyergyószentmiklóson a Csíky-kert tavaszi kitakarítására. Várják a csatlakozni óhajtó szervezeteket és civileket szombaton a dendrológiai parkban, ahol a munka befejezése után meleg ebéddel kínálnak majd mindenkit.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Megtisztítják a Csíky-kertet
Kalákát hirdet az Arbor Vállalkozószövetség. Kitakarítanák a Csíky-kertet Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Tavaly szervezett először a Csíky-kert kitakarítására kalákát az Arbor Vállalkozószövetség. Akkor nagy sikernek örvendett az akció, több százan vettek részt a munkában, és sikerült is rendbe tenni a népszerű kirándulóhelyet.

– Kesztyűt, vizet, harapnivalót biztosítunk, kézi szerszámokat, gereblyét, damilos kaszát hozhat, aki tud. A takarítás végén meleg ebéddel kínálunk mindenkit – ismertette Farkas Tihamér, az Arbor elnöke. A takarítás során a szemetet, zöldhulladékot gyűjtik össze, helyreállítanának egy korlátot, és rendbe tennék a bútorzatot a parkban. A források környékének megtakarítását is tervezik.

– Most azt tapasztaljuk, hogy korántsem annyira szemetes a park, mint tavaly, ezért úgy döntöttünk, innen fölmegyünk a csobothegyi kápolnákhoz, és az oda vezető utak szélét is megtisztítjuk – mondta el Csata Levente, az Arbor alelnöke.

A megmozdulásra már több szervezet és intézmény is jelezte csatlakozási szándékát, úgy tűnik, nem lesz hiány munkaerőből. Reggel kilenc órára, a Csíky-kert bejáratánál várják mindazokat, akik részt vennének a kalákában.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!