Megtartotta alakuló ülését Farkaslaka község önkormányzati testülete

Megalakult tegnap Farkaslak község új önkormányzati képviselő testülete. A dísztanácsülést a Buzánszky Jenő Sportbázison tartották, szabadtérben, a mandátumot szerzett 13 tanácsos közül 11 tette le a hivatali esküt.

Az önkormányzati testületben 12-en RMDSZ-színekben nyertek tisztséget, egy jelölt pedig az EMSZ tagjaként vesz részt az önkormányzati munkában. Vajda Edit jegyző vezetésével zajlott az ülés, amelyet online közvetítettek. A tanácsosok névsor szerint, román és magyar nyelven tették le a hivatali esküt, amelyben az alkotmány és a törvények tiszteletben tartására, valamint Farkaslaka község lakóinak szolgálatára tettek ígéretet.

Az önkormányzati képviselők után Kovács Lehel újraválasztott polgármester is letette a hivatali esküjét, majd megköszönte a község lakóinak, hogy újabb négy évre szavaztak bizalmat neki és csapatának. Mint fogalmazott, csak most tudták meg igazán, szeptember 27-én, hogy mennyire mögöttük áll a közösség, hiszen a leadott voksok 92 százalékát szerezték meg. A kapott bizalmat igyekeznek meghálálni és minden erejükkel azon lesznek, hogy ne okozzanak csalódást. Kezdődhet a munka, folytathatják a kitűzött célok elérését, közölte az elöljáró. Fő feladatuk, hogy a község továbbra is fejlődjék és az elsők között legyen. Megköszönte továbbá a volt tanácsosoknak a munkát és az intézmények vezetőinek is a jó kapcsolatot, hogy együttműködni tudnak a fejlődés érdekében.

– Ez a munka szolgálat és nem díj – fogalmazott a polgármester, hozzáfűzve, fő céljuk, hogy továbbra is egy csapatban tudjanak gondolkodni és dolgozni a községgel, Udvarhelyszékkel és egész Hargita megyével.

Az eseményen részt vett Antal Lóránt RMDSZ-szenátor, aki gratulált és jó munkát kívánt az új önkormányzati testületnek, valamint Bíró Barna Botond, a Hargita Megye Tanácsának alelnöke. Bíró Barna Botond szerint a tanácsosoknak az elkövetkező négy évben mindig észben kell tartaniuk a most elmondott eskü szövegét, amely szerint tudásukat felhasználva megtesznek mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobbat kapja a közösség.

– Mindenki bele kell tegye a maga részét a közösbe, hogy eredményeket érjenek el – fogalmazott az alelnök, ugyanakkor hozzátette, hogy ő is hasonlóképpen fog cselekedni, miután ma megalakul a megyei önkormányzat.

Fontos, hogy érezze a lakosság, hogy van kire számítani, nemcsak helyi, hanem megyei és országos szinten is- zárta gondolatait.

Korondon is megalakult az új önkormányzat

Korondon is beiktatták az újonnan megválasztott képviselő testületet. Mind a 15 önkormányzati képviselő, valamint Katona Mihály régi-új polgármester is letette a hivatali esküt az alakuló ülésén. A helyi kultúrotthonban tartott eseményen a hivatali eskü letétele után Katona Mihály köszöntötte a jelenlévőket és megköszönte a község lakóinak, hogy részt vettek a szeptember 27-i választásokon és bizalmat szavaztak az RMDSZ csapatának. Ugyanakkor elmondta, nagy feladat, amivel megbízták a község lakói az RMDSZ csapatát, s ennek a feladatnak tisztességgel és becsülettel fognak eleget tenni.

Mindezek mellett megköszönte a régi tanácsosoknak az elmúlt négyéves tevékenységüket és azt, hogy mindig készen álltak a község szolgálatára. A polgármester hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a tanács szükség esetén rövid időn belül tudjon összeülni és dönteni, hiszen sokszor több millió eurós projektek múlnak azon, hogy akár egy napos határidőn belül megszületik a kellő tanácsi határozat.