Megnyitotta udvarhelyi irodáját Ladányi László

Ladányi László. Irodát nyitott a képviselő

Pénteken hivatalosan is megnyitotta székelyudvarhelyi irodáját Ladányi László-Zsolt parlamenti képviselő. Az iroda Székelyudvarhelyen, a Kossuth Lajos utca 35. szám alatt található, hétköznapokon 9–15 óra között felkereshető. Az érdeklődőket Mircse Juliánna irodavezető fogadja, a képviselő péntekenként tart fogadónapot.

Új irodájában tartott sajtótájékoztatót Ladányi László-Zsolt parlamenti képviselő a Kossuth utca 35. szám alatt. Ladányi örömét fejezte ki, hogy végre méltó helyen tudja fogadni az udvarhelyszékieket. Amint elmondta, jogi kérdésekben, Bukaresthez kötődő állami intézményekhez kötődő problémákban, minisztériumokkal való kapcsolatfelvételben tud segítséget nyújtani, ugyanakkor szívesen látja azokat is, akiknek konkrét megfigyelésük, javaslatuk van egy-egy törvénnyel kapcsolatban.
Ladányit tavaly választották meg Hargita megye parlamenti képviselőjének. A parlamenti iktatás után a képviselőház jogi szakbizottságának titkári tisztségébe választották, tagja a házbizottságnak és a mandátumigazoló bizottságnak is. Az elmúlt 8 évben pedig Bukarestben az Országos Közbeszerzési Ügynökség főtitkáraként dolgozott.
A képviselő parlamenti tevékenységéről is beszámolt: több törvénymódosító tervezeten dolgozik, az egyik az egyesületek és alapítványok részére lehet hasznos, a módosítás egyházi vonatkozású, erre konkrét felkérést kapott a Református Egyház részéről. Felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzatok és különböző intézmények képviselőit is szívesen látja tanácskozás, segítségnyújtás céljából, mert abban hisz, hogy együtt kell megoldaniuk Udvarhelyszék gondjait. Elmondta, hogy a polgármesterekkel való kapcsolattartásban Toró József segíti a munkáját, aki tizenkét évig Kányád község polgármestere volt, de csapatának tagja Darabont Gergő is, aki az ifjúsági szervezetekkel segít kapcsolatba kerülni. A képviselő kihangsúlyozta, hogy maximálisan támogatja az ifjúságot, szeretne minél több fiatalnak lehetőséget biztosítani a tapasztalatszerzésre, támogatni akarja őket, hogy fejlődjenek, tanuljanak.
Ladányi László-Zsolt munkáját online a hivatalos Facebook-oldalán is követik a https://www.facebook.com/ladanyilzs linken. Ugyanitt március 15-e alkalmából egy üzenetet is megfogalmaz az udvarhelyszékieknek. Sajnálja, hogy a járványhelyzet miatt csak virtuálisan találkozhat ezen a jeles napon a városlakókkal, de mindenkinek szép megemlékezést kíván. A képviselő március 15-én délben elhelyezi a kegyelet koszorúját Székelyudvarhely főterén, a Márton Áron téren a Vasszékelyszobornál.

HN-információ