Megkapta a környezetvédelmi engedélyt az A8-as autópálya Nyárádszereda és Leghin közötti szakasza

Megkapta a környezetvédelmi engedélyt az Erdélyt Moldvával összekötő A8-as autópálya második, a Maros megyei Nyárádszereda és a Neamţ megyei Leghin közötti szakasza – adta hírül Facebook-oldalán a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezérigazgatója.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Megkapta a környezetvédelmi engedélyt az A8-as autópálya Nyárádszereda és Leghin közötti szakasza
Illusztráció Fotó: Molnár Szabolcs, Pixabay

Az Agerpres hírügynökség által szemlézett bejegyzésében Cristian Pistol fontos lépésnek nevezte a Marosvásárhely és Târgu Neamţ közötti sztráda kettes szakaszára vonatkozó környezetvédelmi engedély kibocsátását. Az engedély birtokában kisebb szakaszokra osztják a Nyárádszereda és Leghin közötti, összesen 159,2 km-es távot, aztán az illetékes testületek elé terjesztik jóváhagyásra a megvalósíthatósági tanulmányt, és elkezdődhet a projekt műszaki-gazdasági paramétereinek kidolgozása, ezek jóváhagyása után pedig kiírják a pályázatot a kivitelezésre – tette hozzá.

A CNAIR vezetője bejelentette továbbá, hogy az A8-as autópálya Marosvásárhely és Nyárádszereda közötti, 24,4 km-es szakaszának megépítésére 2023. április 19-éig várják az ajánlatokat, ugyanakkor a héten újraindul a versenytárgyalás a Leghin és Târgu Neamţ közötti, 29,9 km-es szakasz megépítésére is. „Szeretném, ha még ebben az évben aláírnánk a helyreállítási alapból finanszírozott szerződéseket, hogy megkezdhessük az A8-as autópálya első szakaszainak építését” – szögezte le.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!