Még idén elkezdik a Fűzfa lakótelep felújítását

Az egyetlen jelentkező, a csíkszeredai székhelyű ING Service Kft. nyerte a Fűzfa lakótelep felújítására vonatkozó közbeszerzési pályázatot. A szerződéskötés és a technikai egyeztetés még hátravan, de várhatóan még az idén elkezdik a munkát.

x02_fuzfa
A borítékbontást, illetve a műszaki és gazdasági ellenőrzést követően eredményt hirdetett a csíkszeredai önkormányzat a Fűzfa lakótelep felújítására vonatkozóan. A munkálatokat az egyetlen jelentkező, a helyi ING Service Kft. végezheti el – tudtuk meg Füleki Zoltán alpolgármestertől.
Az alpolgármester kifejtette, a szerződéskötés még hátravan, a napokban egyeztetnek a projektmenedzserrel és a kivitelezővel, és meghatározzák, hogy melyek azok a munkálatok, amelyeket még az idén el lehetne végezni. Hozzátette, ez az időjárástól is függ. Ezt követően dől majd el, hogy a lakóövezetben található pléhgarázsokat a tulajdonosaik még az idén le kell-e bontsák, vagy még használhatják azokat tavaszig.
A felújítás, amely magában foglalja az esővízelvezető rendszer cseréjét, 230 parkolóhely kialakítását, a tömbházak között levő utak, sétányok felújítását, a zöldövezet felfrissítését, kutyasétáltató, sportpálya és játszótér kialakítását, a jövő év végéig kell befejeződjön – mondta az alpolgármester. A munkálatokra az idén 2,7 millió lejt különített el az önkormányzat.

Háromszéki Eszter

: an accessible web community