2021. május 8, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Második helyen telel az Imperial

Kézdivásárhelyen rendezték a teremlabdarúgó-baj­nokság harmadik teremtornáját, Csíksze­re­dát és Szé­kely­ud­var­helyt követően. Az erősorrend nem változott, de az FK Székelyudvarhelynek sikerült felküzdenie magát a negyedik helyre, közvetlen riválist verve.

Nagy a felfordulás a teremlabdarúgó-bajnokság körül is. Szombattól hétfőig Kézdivásárhely adott otthont a bajnokság harmadik teremtornájának, azaz a 7–9. fordulók mérkőzéseinek. Amely viszont közel sem teljes. A torna előtt ugyanis a Dunărea Călărași csapata bejelentette, hogy visszalép a bajnokságtól, nem tudja vállalni a további küzdelmeket. Ráadásul nem tudott elutazni Kézdivásárhelyre a Kolozsvári Clujana csapata sem, ahol épp az új koronavírus tizedeli a keretet.

Meccsek viszont voltak, és nem is akármilyenek. Rangadók! Az első helyért és a harmadik helyért. És mindez rögtön a nyitónapon.

Az FK Székelyudvarhely és a Luceafărul Buzău ki-ki meccset játszott, hiszen minden bizonnyal a két csapat között fog eldőlni, hogy mely alakulat jut be a legjobb négy közé és a rájátszásba. Az igencsak fordulatos összecsapást az utolsó percekben az udvarhelyiek nyerték.

A másik rangadó az első helyért vívott harcról szólt a dévai és a csíki csapat között. A Dévai Autobergamo az első félidőben egygólos előnyre tett szert, majd a második félidőben hiába támadott végig a csíki csapat, a dévaiak kétgólos előnyre tettek szert. A Cosmin Gherman által felkészített Imperial hatalmas hajrával előrukkolva végül döntetlenre mentette a meccset. A csíkiak következő és egyben utolsó meccsüket nagyon simán nyerték meg a házigazdák ellen.

Az udvarhelyi csapatra két kőkemény meccs várt a Bajnokok Ligájában induló Galaci United és a listavezető Déva ellen. 

A Jakab Zoltán által dirigált FK a Galac ellen ugyan megszerezte a vezetést, ám a folytatásban esélyük sem volt. A Déva ellen már sokkal jobb játékkal rukkoltak elő. Az első, hét gólt hozó, félidőre az udvarhelyiek egygólos vezetéssel érkeztek meg. A másodikban a Hunyad megyeiek a korábbi udvarhelyi játékos, Hadnagy, vezérletével megfordították a meccset és behúzták a 3 pontot. Ezzel pedig az első helyről mehetnek el telelni.

A Csíkszeredai Imperial Wet hátránya négy pont a listavezetővel szemben, de két meccsel kevesebbet tudtak eddig le.

 

Eredmények

7. forduló: Dévai Autobergamo – Csíkszeredai Imperial Wet 5–5 (3–2) /a csíki gólszerzők: Küsmödi Tamás (15., 31.), Iszlai Richárd (20.), Andre Luis Sasse (35.), Bogdan Covaci (37.)/; Luceafărul Buzău – FK Székelyudvarhely 7–9 (4–3) /az udvarhelyi gólszerzők: Bálint Andor 3, Balázsi Attila, Kedei Barna 2-2, Szécsi Barna, Kerestély József/.
8. forduló: Kézdivásárhelyi SE – Csíkszeredai Imperial Wet 1–6 (1–4) /a csíki gólszerzők: Andre Luis Sasse (2.), Bíró Attila (5. és 20.), Küsmödi Tamás (13.), Cristian Matei (36.), Mario Duque Velasco (36.)/; FK Székelyudvarhely – Galaci United 5–11 (2–6) /az udvarhelyi gólszerzők: Kerestély József 2, Kedei Barna, Csomor Máté és Gálfi Artúr/; Dévai Autobergamo – Luceafărul Buzău 10–2 (6–0).
9. forduló: Dévai Autobergamo – FK Székelyudvarhely 9–6 (3–4) /az udvarhelyi gólszerzők: Kedei Barna (6.), Kerestély József (6.), Bálint Andor (13., 14., 35.), Csóg Csongor (26.)/; Galaci United – Kézdivásárhelyi KSE 11–5 (6–4).

A bajnokság állása: 1. Dévai Autobergamo 23 pont (9 mérkőzés), 2. Csíkszeredai Imperial Wet 19 (7), 3. Galaci United 16 (7), 4. FK Székelyudvarhely 9 (8), 5. Luceafărul Buzău 9 (8), 6. Kolozsvári Clujana 0 (4), 7. Kézdivásárhelyi KSE 0 (6).Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Bárkit beoltanak

Szombattól minden katonakórházban előjegyzés nélkül lehet oltakozni- közölte ma a védelmi minisztérium. A kiadott közleménye szerint azok a 60 év fölötti személyek, akiknek érvényes személyi...

Csíkszereda újra „zöld”

Újra zöld járványtani besorolást kapott a mától Csíkszereda. Szombattól kezdődően előjegyzés nélkül kérhető a koronavírus elleni védőoltás a megyeszékhely oltóközpontjaiban. A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság...

Legfrissebb