2021. április 14, szerda.
Hirdetéscustom_html_banner1

Marad a svéd szakember

Egyenletes fejlődésen megy keresztül a Székelyföldi Jégkorong Akadémia felnőtt jégkorongcsapata, a Sapientia U23. Mindez annak ellenére, hogy a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK is vitt fel játékosokat a tavaly nyáron.

Az idei, nem szokványos szezon során is megmutatkozott, hogy a Sapientia U23 jégkorongcsapatát vezető Jens Brändström kiválóan beleillik a Székelyföldi Jégkorong Akadémia elképzeléseibe.
„Az együttes mind közösségként, mind egyéni készségek szintjén jó ütemben fejlődött, így nem volt kérdés, hogy folytatjuk a megkezdett munkát. A svéd szakember ma délelőtt aláírta a 2021–2022-es idényre szóló szerződését” – fogalmaznak az Akadémia közleményében.
Jens Brandström 2020 nyarán a Hokiklub Budapesttől érkezett a Sapientia U23-hoz. A jelenleg futó szezonban az együttessel a román bajnokságban és a kupában szerepelt, ugyanis az Európai Egyetemi Hoki Liga a járványhelyzet miatt egyelőre nem indulhatott el. Ezeken a mérkőzéseken a csapat kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és egyre gyakoribbá váltak a bravúrgyőzelmek is. Nemcsak csapatszinten, de a játékosok egyéni fejlődésében is tapasztalható volt az idei szezonban elvárt előrelépés.
A Sapientia U23 menedzsere, Horvát Tamás elégedetten és bizakodóan beszélt a közös munkáról.
„A szerződés mai aláírása igazából csak egy formaság volt, hiszen már korábban sikerült megegyeznünk a folytatásról. A teljes menedzsment elégedett volt a vezetőedző munkájával, a játékosok visszajelzései szintén azt támasztották alá, hogy Jens Brändström a megfelelő erre a feladatra. A csapat tagjai szerint is sikeresen alakult a közös munka, és rengeteget fejlődtek a szezon során. Örülünk, hogy továbbra is egy olyan szakember áll a Sapi élén, aki segíthet a fiúknak megtenni a szükséges lépéseket a profi jégkorong felé vezető úton” – nyilatkozta Horvát Tamás.
A régi-új vezetőedző szintén nagy kedvvel beszélt a második sapientiás évéről.
„Nagyon jól érzem itt magam, szeretem az akadémiát, a fiúkat, és azt látom, hogy még van feladatom a csapattal. Sokat léptünk előre már eddig is, de edzői szemmel a fejlődés a második évben szokott látszani igazán. Emiatt szerettem volna maradni, és átélni, ahogyan haladunk tovább. Amikor majd elköszönök, biztos akarok lenni benne, hogy a játékosok sokat tanultak a hokiról és a profizmusról. Ez a fő célom, amit el szeretnék itt érni, de az Európai Egyetemi Hoki Ligában is jó lenne bejutni a rájátszásba, és a hazai bajnokságban egy szinttel feljebb lépni idénhez képest” – tekintett előre Jens Brändström.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Zsuzsi mesevilága: a csupa rózsaszín sütiműhely

András Zsuzsi tíz éve készít süteményeket, tortákat. Amikor elkezdte, alig volt 9 éves. „Minden egy szülinapi bulival indult: egy adag muffint készítettünk édesanyámmal ajándékba...

Menesztették az egészségügyi minisztert – Nincs veszélyben a kormánykoalíció

Menesztette tisztségéből Florin Cîţu kormányfő Vlad Voiculescu USR-s egészségügyi minisztert, a tárca vezetését ügyvivő jelleggel Dan Barna miniszterelnök-helyettes veszi át. Az Államelnöki Hivatal megerősítette,...

„Míg a többiek játszottak, én a farakás mögött faragtam”

György Gábor fafaragó mester Csíkszentkirályon született, nevelkedett és a mai napig ott él feleségével. Szülőfaluja idén Vitos Mózes-életműdíjjal köszönte meg a munkásságát. Faragott alkotásainak...

Legfrissebb