Már ma lezárják a Patkót: Sokadalom szigorításokkal

Bár romlik a járványhelyzet Székelyudvarhelyen is, mégis megtartják a hagyományos húsvéti vásárt a központban, igaz, hogy rendezvények nélkül és szigorú biztonsági szabályokkal. Több mint 70 árus lesz jelen.

Méhészeti termékek, gyümölcsből készült házi készítmények (lekvárok, szörpök), húsáru, kézműves sajtok, kávékülönlegességek csalogatják a húsvéti vásár standjain hétvégén az udvarhelyieket és a városba látogatókat. A kézművesek sem maradnak el, ékszereket, pólókat, szalmából készült tárgyakat is árulnak majd, de süteményeket is be lehet szerezni, könyveket is lehet majd vásárolni – tudtuk meg Zörgő Noémitől, a Városháza sajtóreferensétől.
Szombaton és vasárnap 9–17 óra között lehet felkeresni a húsvéti vásárt a Márton Áron téren. A piactér berendezése már ma elkezdődik, a teret már reggeltől lezárják az autósforgalom előtt. A „Patkót” csak hétfőn szabadítják fel.
Székelyudvarhely a sárga besorolás küszöbén áll, miután a héten 1,50 ezrelék körül alakult rendszerint a város fertőzöttségi mutatója. Az illetékes hatóságok mégis engedélyezték a vásárt, természetesen a járványügyi szabályok maradéktalan betartása mellett.
– Az asztalok 2 méterre kell legyenek egymástól, egy asztalnál legtöbb hat ember lehet egyszerre, amennyiben nem egy háztartásban élnek. Helyesen kell viselni a maszkot, a kezet belépéskor fertőtleníteni kell. Ugyanakkor a közegészségügyi igazgatóság azt is kéri, hogy a vásár helyszínén ne fogyasszanak sem ételt, sem italt, illetve mindenki használja a be- és kijáratot rendeltetésszerűen – sorolta a vásár megtartásának feltételeit Zörgő Noémi.
Összesen 72 árus jelentkezett, hogy portékáival részt venne a székelyudvarhelyi húsvéti vásáron.

Asztalos Ágnes