Már fogadják a benevezéseket az Erőss Zsolt Teljesítménytúrára

A Gyilkos-tónál kezdődik és Gyergyószentmiklós bejáratánál ér véget az idei Erőss Zsolt Teljesítménytúra mind a négy útvonala. Helyszíni regisztráció ezúttal nem lesz, csak előzetes online regisztrálással lehet a rendezvényen részt venni. 

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Már fogadják a benevezéseket az Erőss Zsolt Teljesítménytúrára
Idén is megszervezik az Erőss Zsolt Teljesítménytúrát. Ezúttal a Gyilkos-tótól indulnak a túrázók Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

A megszokottól eltérő módon szervezik idén az Erőss Zsolt Teljesítménytúrát:

nem Gyergyószentmiklósból, hanem  Gyilkos-tótól indulnak el, akik beneveznek

a versenyre. A gyergyószéki EKE által szervezett esemény részeként május 19-én, pénteken a Salamon Ernő Gimnázium előtt megemlékezést tartanak Erős Zsolt eltűnésének tízéves évfordulóján. Másnap reggel 6 órakor és fél 8-kor autóbusz indul a Gyilkos-tóhoz a Hétvirág panzió parkolójából, ezzel mehetnek ki a tóhoz a túrázók. A jegyeket előzetesen már meg kell váltani. Szombaton 7 és 9 óra között indulhatnak el a résztvevők a túrákra, tömegrajt nem lesz ezúttal – közölte András Zsolt, az esemény egyik szervezője.
Az idei, sorrendben a nyolcadik Erőss Zsolt Teljesítménytúrára már be lehet nevezni az ekegyergyo.ro honlapon. A részt venni szándékozók egy kerékpáros útszakasz és három gyalogos táv közül választhatnak: 20 km, 30 km, 50 km-es szakaszon.

A benevezés 90 lejbe kerül, ez tartalmazza a túrafüzet, a térkép, a túrajelvény, az emléklap, az úti csomag és a frissítőpontoknál igénybe vehető ellátás ellenértékét. 


A túrázók a város végi Hétvirág panziónál érnek célba majd, meleg egytálétellel fogadják ott őket. Lazításképpen filmvetítést tartanak este, a Magasságok és mélységek című, Erőss Zsolt özvegyének gyászáról szóló filmet nézik meg együtt, utána tábortüzet gyújtanak és együtt szórakoznak majd. Aki szállást igényel, saját magának kell gondoskodnia róla. A túraútvonalak részletes leírását egy héttel az esemény előtt teszik közzé a gyergyói EKE honlapján. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!