Magyarország legyőzte Romániát

Magyarország nyerte a román válogatott elleni U19-es női labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezőt, ezzel a magyar lányok bent maradtak az A ligában, Románia válogatottja a B-ben folytatja.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 1 perc
Magyarország legyőzte Romániát
Bennmaradást jelent a magyar győzelem Fotó: utanpotlassport.hu

Az A ligában való bennmaradásról döntött az U19-es női labdarúgás portugáliai Eb-selejtezős csoportjában kedden megrendezett magyar-román összecsapása, miután mindkét válogatott vereséget szenvedett a házigazdáktól és a franciáktól is. (Portugália–Magyarország 4–0, Franciaország–Románia 6–0, Franciaország–Magyarország 2–0 és Portugália–Románia 5–0).
A Massimo Pedrazzini romániai szövetségi kapitány által összeállított keretben helyet kapott a székelyudvarhelyi Vasas Femina három játékosa, Tóth Györgyi, Orbán Aranka és Horváth Anita, az FK Csíkszeredát a szeredai klub kapusa, Tankó Réka képviselte.
A keddi találkozón a román válogatott szerezte meg a vezetést Pînzariu révén, de aztán a magyarok részéről Siber Glória háromszor is eredményes volt, majd Sipőcz Virág is betalált, végül a hajrában a Székelyudvarhelyi Vasas Femina játékosa, Tóth Györgyi kozmetikázott az eredményen (4–2). Győzelmének köszönhetően a magyar válogatott három ponttal a csoport harmadik helyén végzett, és bennmaradt az A ligában. Románia válogatottja nulla ponttal és 2–15-ös gólaránnyal a kvartett utolsó helyén zárt, vagyis egy szinttel lennebb, a B ligában folytatja.
A csoport zárófordulójának másik találkozóján Franciaország 2–1-re legyőzte a házigazda portugálokat, ezzel kijutott a belgiumi kontinenstornára. A július 18–30. között zajló korosztályos Európa-bajnokságra a házigazda Belgium mellett a hét selejtezőcsoport győztese nyer részvételi jogot.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!