Újra lovasterápiás program indul Gyergyóban

A folytonosság jegyében idén ötödik alkalommal indítja útjára lovasterápiás programját a gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány. A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány által támogatott fejlesztésre április 2-ig várják a jelentkezőket.

A terápiás foglalkozások 2–18 év közötti krónikus beteg, illetve fogyatékkal élő gyermekek számára jelentenek fejlődési lehetőséget. A folytonosság kiemelkedő szempont, ezért visszatérő jelentkezők is vannak, de várják azokat is, akik még nem voltak, és szükségük lenne erre a fejlődési lehetőségre.

A kiválasztásnál fontos szempont az életkor – minél korábbi életkorban kezdődik a fejlesztés, annál hatékonyabb tud lenni –, illetve az, hogy ne legyen orvosi ellenjavallata a terápiának, ezért ajánlást kérünk a jelentkezéshez a gyermek kezelőorvosától, valamint a diagnózis leírását. Legalább ugyanilyen fontos a részvételhez a szülők aktív elköteleződése, vagyis annak vállalása, hogy elviszik a gyermeket minden foglalkozásra – mondta el Gáll Katalin lovasterapeuta, pszichológus, az alapítvány működtetője.

Az áprilisban induló program részeként 15 gyermeket tudnak fogadni az alapítvány foglalkozásaira: a fejlesztés húsz alkalomból álló terápiát foglal magában.
A megye egyik legrégebben működő, terápiás tevékenységeket folytató alapítványának programjára lakóhelytől függetlenül várják a jelentkezőket.

HN-információ

: an accessible web community