Lemondott egy önkormányzati képviselő

Rendkívüli tanácsülést tartottak Gyergyószentmiklóson. A költségvetés-módosítás mellett Doboș Cornelia lemondását is elfogadta a várost vezető  testület. 

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Lemondott egy önkormányzati képviselő
Lemondott tanácsosi tisztségéről Doboș Cornelia Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

A környezetvédelmi minisztériumtól érkezett pénz a városi önkormányzathoz a medvekárok költségeinek fedezésére. Többek közt ezzel az összeggel módosították Gyergyószentmiklós idei költségvetését. Támogatják a Salamon Errnő Gimnáziumban ezekben a napokban zajló magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszát, ennek költségeit is befoglalták a határozattervezetbe. 
A tanácsosok ugyanakkor egyhangúlag fogadták el a PNL-listán bejutott Doboș Cornelia lemondását. A szülész-nőgyógyászként tevékenykedő tanácsos időhiánnyal indokolta döntését. 
– Hálás vagyok, hogy megismerkedtünk, értékes ismereteket szereztem sok tanácsostársamtól. Kívánom, hogy adjon az Isten kellő erőt és bölcsességet, hogy a továbbiakban minden lehetőt megtegyenek ezért a városért. A döntésemnek nincs köze az itt zajló tevékenységhez vagy tanácsostársaimhoz, de már nincs időm és energiám folytatni a tanácsosi teendőket. Szakmai és magánéletemben is történtek olyan dolgok, amelyek felőröltek fizikailag, és az időmet is elrabolták. Sajnos nem látok más azonnali megoldást, nem szeretném, hogy ne úgy dolgozzak, ahogy azt a város és a közösség megérdemli – mondta az ülésen Doboș Cornelia.  Nemcsak a testületben, de iskolák és a kórház vezetőtanácsaiban is megszűnt ezzel a doktornő mandátuma. Betöltött tisztségeit a PNL tanácsoslistájáról megjelölt személy fogja átvenni. A sorrendben Candrea Ștefan következik, ha elvállalja a tisztségeket, akkor ő lesz az új testületi tag a gyergyószentmiklósi önkormányzati tanácsban.
:



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!