Lélekemelő divat

A stílusos megjelenés érdekében érdemes minden hölgynek tisztában lenni azzal, hogy miként alakulnak az aktuális trendek. Öltözködésnél a sportcipő kiválasztása már régóta nem másodlagos döntés, 2023 tavaszán pedig nagyon izgalmas divathullám érkezik: öltözzünk az edzőcipőnk színéhez!

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
Lélekemelő divat
Illusztráció Fotó: Pinterest

A tavasz közeledtével mi is bátrabban nyúlunk bohókásabb színekhez, így közeledve a meleg időhöz és az évszakkal járó megújuláshoz. Az idei év irányadó trendje a színes edzőcipő és a hozzá igazított, színekben harmonizáló ruha-összeállítás. A tökéletes összkép titka a cipő színeinek vagy hasonló árnyalatoknak a kombinálása öltözetünkben. Bár a téli szezon sem mellőzte a színes öltözködést, tavasszal még nagyobb teret engedhetünk a vibráló tónusok tobzódásának, ehhez pedig az izgalmas edzőcipő lesz a kulcselem.
A színblokktrend, vagyis a hangsúlyos tónusok keverése továbbra sem kopik ki a divatból, most azonban ez az újabb csavar kapcsolódik hozzá: vegyük alapul a lábbeli árnyalatait a színritmus megteremtéséhez.

A sportcipő elegáns is lehet
Épphogy csak megjelentek a polcokon a színes sneakerek, csak úgy hemzsegnek a tavaszi kínálatban a vidám kreációk, és máris megjelent az az új irányzat, mely szerint az edzőcipő színvilágát emeljük át a teljes szettbe, ezzel adózva a színes öltözködés lélekemelő divatjának. Egy színes cipő könnyedén viseletünk központi elemévé válhat, hiszen megragadja a figyelmet, és sokszor már önmagában képes feldobni a megjelenést. A lábbelivel kiegészíthetjük a szettet uraló vezértónust, vagy önállóan működő, uralkodó árnyalatot is megjeleníthetünk vele.
Fontos kiemelni, hogy a sportcipőből adódó sportos megjelenést pillanatok alatt kifinomultabbá tehetjük egy elegáns ing, élére vasalt nadrág vagy egy laza zakó segítségével. A stílusok közti lavírozás egészen jót tesz az idei színekben és mintákban gazdag divatnak. Legyen szó bármilyen stílusról, egy sportcipő szinte bármivel kombinálható, a színek játéka pedig biztosan pluszt ad a megjelenéshez, ha jó érzékkel párosítjuk a különféle tónusokat.

Melyik színt, és hogyan?
Amint arról korábban írtunk, a Pantone Intézet szerint az idei év színe a magenta, a kifutókon a rózsaszín különböző árnyalatai és az ezüst is taroltak, de a legmenőbbek közé tartozik még a babakék, a lila, a piros, a pink, a zöld, és a szürkét sem felejthetjük el.
A színes edzőcipőhöz igazított öltözet a pasztelles, élénk és semleges árnyalatokkal egyaránt jól működik. Ha igazán harmonikus összképre vágyunk, fontos, hogy a cipő színtónusai visszaköszönjenek a kiegészítőinkben vagy akár a sminkünkben is. Az árnyalatoknak sem kell azonosnak lenniük, elég, ha jól passzolnak egymáshoz. A színes cipő esetén nagyon fontos a tökéletes árnyalat megtalálása, ezért vásárlás előtt érdemes felmérni ruhatárunk tartalmát, a pazar összhatáshoz elengedhetetlen a tökéletes harmónia.
A lágy, krémes púderszínekkel visszafogott stílushangulatot teremthetünk, az erős magenta, piros, narancssárga és rózsaszín pedig akár egyszerre is megjelenhet öltözékünkben – meglepően jól mutatnak együtt! A szürke is nagyon divatos az idei évben, akár halvány- vagy grafitszürke cipőt is választhatunk, ami szinte minden színhez szépen illeszkedik.
A klasszikus fekete, bézs vagy fehér variációk sosem mennek ki a divatból, ám hangulatkeltés helyett inkább nyugodt, szolid összhangot teremtenek viseletünkben. Ezzel szemben a feltűnő árnyalatokban pompázó lábbelik vonzzák a figyelmet, és a trendektől függetlenül is divatosnak számítanak.
Engedjük szabadjára a kreativitásunkat, használjuk bátran az élénk, vibráló színeket a divatos sportcipő mellett akár a ruha mintázatában vagy a kiegészítőkben is. Ne felejtsük el: lehet, hogy csak egy színes cipő hiányzik a gardróbunkból a fiatalos, sikkes, vidám megjelenéshez.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!