2021. június 22, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Kvótáért utaznak Milánóba

Milánóban rendezik a kajak-kenu világbajnokságot, amely során a jövő évi olimpia kvótáinak közel nyolcvan százalékát kiosztják. A magyarok 17 kvótáért utaznak, míg a románok kettőben biztosak. A románok 18 sportolóval, míg a magyarok a paraversenyzőkkel együtt mintegy ötvenen állnak rajthoz.

[dropcap]E[/dropcap]ltérő reményekkel vágnak neki a magyar és a román sportolók a Milánóban ma kezdődő kajak-kenu világbajnokságnak. A szakág szempontjából ez a legfontosabb verseny a jövő évi riói ötkarikás játékok előtt, hiszen itt kiosztásra kerül a kvóták közel nyolcvan százaléka.
A magyarok kijelentették, hogy mint az elmúlt időszakban minden világversenyen, most is tíz érem megszerzését tűzték ki minimális célul. Viszont elsőbbséget élvez a kvóták megszerzése. Itt szám szerint 17-ben reménykednek. A jövő évi olimpiára maximum 18 indulási jogot szerezhet egy nemzet, a magyarok ugyanakkor – a női kajakoscsapat összetétele miatt – Milánóban legfeljebb 17-et gyűjthetnek. Egy versenyző csak egy kvótára jogosult akkor is, ha több számban is megfelelő helyen végez. A magyar résztvevők száma a parasportolókkal együtt mintegy ötvenfős lesz.
A románok beérnék kevesebbel is, hiszen 13 próbára 18 sportolót neveztek. A román szakszövetség nem tűzött ki meghatározott célokat az érmek, illetve az olimpiai kvóták tekintetében. Van viszont két egységük, akiktől érmet várnak. A Roxana Borha és Elena Meroniac alkotta női kajak kettesektől, illetve az utóbbi időben formán kívül versenyző férfi kenu párostól – Liviu Alexandru Dumitrescu, illetve Victor Mihalachi – érmes helyezést remélnek. De reménykednek még a 18 esztendős Leonid Carpban is, aki kenu egyesben száll vízbe.
A világbajnokságot Magyarországon az M4 Sport, míg Romániában az Eurosport közvetíti.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Az embereknek mindig is igényük volt arra, hogy történeteket meséljenek

André Ferenc Csíkszeredában született, jelenleg Budapesten él. Fiatal slammer, költő, a Babeș‒Bolyai Tudományegyetem doktori iskolájának hallgatója. Kortárs román lírát fordít, slam poetry bajnokságokat és...

Radikalizmus?

Radikalista, szélsőséges – az emberek általában negatív jelentést tulajdonítanak ezeknek a szavaknak. Időnként, talán a radikalista nézőpont szükségszerű, bizonyos helyzetekben és kérdésekben megengedett, ami...

Legfrissebb