2022. október 3, hétfő.
Hirdetés : an accessible web community

Kupameccsek megyeszerte

A szokásoknak megfelelően a Románia-kupa megyei szakaszának első fordulójával kezdődik minden évben a labdarúgóidény a megyében. A sort az Udvarhely körzetisek kezdték meg, a sort most hétvégén a csíkiak és a gyergyóiak követik.

Udvarhelyen már lejárt a kupa első fordulója
Udvarhelyen már lejárt a kupa első fordulója

[dropcap]E[/dropcap]lkezdődtek a labdarúgó Románia-kupa megyei szakaszának küzdelmei. Az Udvarhely körzetiben 19 mérkőzést rendeztek, két összecsapást egy későbbi dátumra halasztottak. Az Udvarhely körzetiben érdekelt együttesek pár nap múlva már a bajnokságban is bemutatkoznak, hiszen az első forduló mérkőzéseire kerül a sor.
A Csík, illetve a Gyergyó körzetiben érdekelt együttesek számára a Románia-kupa mérkőzéseit szombaton és vasárnap rendezik. Kilenc párharc van a műsoron. Számukra a bajnokság csupán szeptember első hétvégéjén kezdődik.

Eredmények és párosítás
Udvarhely körzeti: Betfalvi Ifjúság – Fiatfalva 1–5, Oklánd – Felsőboldogfalva 1–3, Kobátfalva – Betfalva 1–0, Siménfalva – Bögöz 2–3, Rugonfalva – Szentlélek 1–4, Szentpál – Lövéte 0–7, Szentpéter – Szentegyháza 1–3, Kissolymos – Alsóboldogfalva 1–6, Székelyderzs – Agyagfalva 2–6, Zetelaka II – Farcád 6–0, Kápolnás – Sporting 2–4, Etéd – Gagy 3–8, Csekefalva – Szentábrahám 2–7, Parajd SK – Korond Ifjúság 4–2, Máréfalva – Nagygalambfalva 3–4, Alsósófalva – Farkaslaka 0–3, Zeteváralja – Nagygalambfalva II 2–1, Bogárfalva – Malomfalva 3–5, Székelyvarság – Zetelaka 4–5. A Kányád–Hodgya és Korond SE–Parajd SE találkozókat egy későbbi időpontban rendezik.
Gyergyó körzeti: vasárnap: Vaslábi Maros – Gyergyószárhegyi Bástya (14), Gyergyócsomafalvi Délhegy – Gyergyóújfalvi Ka­tor­zsa (16), Gyergyóalfalvi Bucsin – Tölgyesi SE (17).
Csík körzeti: szombat: Tusnádi Piliske – Gyimesfelsőloki SE (17), Tusnádfürdői SE – Csík­szentgyörgyi Fiság (17); vasárnap: Csíkszentkirályi Bor­sá­ros – Csíkcsicsói Ezüstfenyő (13), Csíkszentdomokosi Ga­rados – Csíkszépvízi MŰ (13.30), Csík­szentmártoni Alcsík – Csík­szent­mihályi Törekvés (17), Csík­kozmási Komisz – Madé­fal­vi MIK (17).

Kupameccs Keresztúron
Ma újabb mérkőzést játszik a Székelykeresztúri Egyesülés a labdarúgó Románia-kupa országos szakaszában, amely a negyedik forduló összecsapásaival folytatódik. A székelykeresztúri együttes a Maros megyei bajnokságban érdekelt Marosvásárhelyi ASA II-t fogadja 17.30-tól. A vásárhelyi együttes a második fordulóban épp az FK Csíkszeredát búcsúztatta a sorozattól. A keresztúriak eddig három harmadik ligás gárdát ejtettek ki: a Szászrégeni Lendületet, a Zágoni FC-t és a Sepsiszentgyörgyi Spicomot.

Darvas Attila

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Rongálás Csíkszentsimonban

Vandálkodást vett fel a csíkszentsimoni sportpályánál elhelyezett biztonsági kamera. A helyi önkormányzat feljelentést tett a rendőrségén – derült ki az önkormányzat közösségi oldalán hétfőn...

Műtárgyak mesélnek a konferencián

A Haáz Rezső Múzeum idén már huszonkettedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Magyar Restaurátor Továbbképző Konferenciát Székelyudvarhelyen, ahová a helyi szakmai közösség mellett számos...

Nem cserél szövetségi kapitányt a román labdarúgó-válogatott

Edward Iordănescu továbbra is a válogatott edzője marad, szerződését a 2024-es Európa-bajnoki selejtezők végéig meghosszabbították – jelentette be hétfőn a honlapján a Román Labdarúgó-szövetség...

Legfrissebb