Közel száz beteg az udvarhelyi kórházban

Rég nem volt ennyi koronás az udvarhelyi kórházban. Vigyázzunk egymásra! FOTÓ: UDVARHELY.RO

Napról napra nő a város fertőzöttségi mutatója, tegnap már átlépte az egy ezreléket. A kórházban telítődött az intenzív osztály. Eközben a székelyudvarhelyi oltóközpontban és a Városházán is segítenek a védőoltásra való feliratkozásban.

Öt új koronavírusos esetről tájékoztatta a polgármesteri hivatalt a prefektusi hivatal tegnap délben. Míg hétfőn még 0,92 ezrelék volt, tegnap már 1,08 ezrelékre emelkedett Székelyudvarhely fertőzöttségi mutatója.

Tovább nőtt a városi kórházban orvosi ellátásra szoruló betegek száma: a Covid háttérkórházként működő egészségügyi intézmény tájékoztatása szerint tegnap 97 személyt kezeltek, közülük 27-en székelyudvarhelyiek. Az intenzív terápiás részlegen napok óta foglalt mind a tíz ágy, jelenleg hét személy lélegeztetőgépes, három pedig oxigénmaszkos légzéstámogatásban részesül.

A polgármesteri hivatal arra kéri a lakókat, hogy maradéktalanul tartsák be az érvényben lévő járványügyi szabályokat, így segítsék az esetszám növekedésének megfékezését.
Mint ismert, a hét elején indult el a koronavírus elleni országos oltáskampány harmadik szakasza. A regisztráció sokaknak okoz nehézséget, ezért az egyetlen székelyudvarhelyi oltóközpontnál, illetve a Városháza szociális igazgatóságán is segítenek a várólistára való feliratkozásban. Az oltóközpontot a 0733–313010, a szociális osztályt a 0740–420918-as számon lehet hívni.

Asztalos Ágnes