Kincsgyűjtés Csíksomlyón

Székelyudvarhelyi, fogyatékkal élő gyermekek táboroznak ezekben a napokban Csíksomlyón.
A tábort a Gyulafehérvári Caritas minden nyáron megszervezi, idén a Székelyudvarhelyi Önkormányzat támogatta a rendezvényt.

[dropcap]H[/dropcap]úsz személy – fogyatékkal élő gyermekek és gondozóik – táborozik augusztus 4–9. között Csíksomlyón, a Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal Élőket Támogató Szolgálata szervezésében.
– Ezt a tábort minden nyáron megszervezzük, különböző helyszíneken. Idén azért esett Csíksomlyóra a választás, hogy ezt a gyönyörű, szakrális teret is megismerhessék a táborozók – mondta Demeter Zsuzsa programfelelős.
A nyári táborozás lehetőséget nyújt a sérült gyerekeknek elsősorban arra, hogy kimozduljanak otthonaikból, a megszokott környezetükből, tanulhatják a közösségbe való beilleszkedést, emellett számukra érdekes, szórakoztató és fejlesztő foglalkozásokon is részt vehetnek. Voltak például múzeumlátogatáson, kézműves-foglalkozásokon festenek követ, pólót, készítenek különböző papírtechnikákkal képeslapot, és persze kirándulnak, sétálnak a környéken.
– Az idei táborunk neve: Kincseink. Ez a név többrétű, jelenti a lelki kincseket, amiket a tábor helyszíne is magában hordoz, de kincs számunkra az együtt eltöltött idő, kincsek az itt alkotott tárgyak, és kincsek a tábori élmények is – mondta Demeter Zsuzsa.

Forró-Erős Gyöngyi