Kihirdették a #uietinsta-kiállítás nyerteseit

Ambrus Krisztina kapta a kiállításon legtöbb helyszíni lájkért járó díjat Fotó: UIET

Eredményt hirdetett és díjazott az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET), és ezzel pont került a közel két hónappal ezelőtt meghirdetett Instázd fel magad a falra, de van képed hozzá? elnevezésű rendhagyó programja végére.

Ambrus Krisztina kapta a kiállításon legtöbb helyszíni lájkért járó díjat Fotó: UIET
Ambrus Krisztina kapta a kiállításon legtöbb helyszíni lájkért járó díjat Fotó: UIET

[dropcap]A[/dropcap]z Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács idén júliusban azzal a céllal hirdette meg az Instázd fel magad a falra, de van képed hozzá? elnevezésű programját, hogy a fiatalok sajátos látásmódját, érdeklődési körét, hétköznapjait képeken keresztül mutassák be, és megismertessék az idősebb generációval is. Mindezt egy olyan felületen, melyen a fiatalok otthonosan és szívesen mozognak, s amely segítségével – egy új, mai köntösbe csomagolva – közelebb lehet hozni az értékteremtést, fejleszteni lehet a vizuális kultúrát.
A tizenegy témában összesen negyvenöten küldtek be fotókat, ezekből 278 képet állítottak ki, a tárlatot pedig augusztus 17–24-e között, egy héten át lehetett megtekinteni a Szabad Európa Kávéházban.
– A kiállítás sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a sok érdeklődő, aki a megnyitón jelen volt, valamint a számos látogató, akik megtekintették az alkotásokat – közölte Fancsali János UIET-elnök.
Hétfőn este, a program zárásaként, kihirdették a nyerteseket: Takács Andrea, az Instagramon uietinsta hashtag alatt összegyűlt képek közül a legtöbb lájkot szerezte, szám szerint 273-at, nyereménye egy kör egy profi rally­versenyzővel a Har­gita Rallyn. Ambrus Krisztina, aki a 10 napig tartó kiállítás helyszínén legtöbb lájkot szerző instás fotó tulajdonosa, 45 szívecskével vitte el nyereményét, ami egy kört jelent gyrocopterrel Székelyudvarhely felett a Gyromania jóvoltából. A szakmai zsűri Pálfi Attila fotóját értékelte a legjobbnak, ő egy 3D-s szemüveggel ellátott videotelefon boldog tulajdonosa a Notebook GSM jóvoltából.
A nagy érdeklődésnek köszönhetően a beküldők között több különdíjat is kiosztottak: utalványokat kapott az a három jelentkező, akik az első helyezetten kívül a helyszínen a legtöbb szívecskét szerezték.
Szerdán este, a Szabad Európa Kávéházban kiértékelést tartott a szervező csapat, amelyen részt vettek a támogatók, a szakmai zsűri, valamint a nyertesek, akik átvehették díjaikat.

Udvarhely-információ

: an accessible web community