Kifizették tartozásuk első részletét

Számára kedvező megállapodást kötött a gyergyószentmiklósi önkormányzat a város korábbi hőszolgáltatójával, amelynek tartozik a vállalat által előre kifizetett haszonbér visszafizetésével. Egy év alatt több mint négymillió lejt kell visszaadnia az önkormányzatnak, az első részletet törlesztették is.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kifizették tartozásuk első részletét
Bejelentés. Elkezdte törleszteni tartozását az önkormányzat Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Elkezdte visszafizetni a helyi önkormányzat az E-strakftnak – Gyergyószentmiklós korábbi távhőszolgáltatójának – a cég által korábban előre befizetett haszonbért – közölte sajtótájékoztatón Csergő Tibor András polgármester. Korábban az önkormányzati képviselőktől kért és kapott felhatalmazást, hogy a kamatostól több mint négymillió lejre rúgó, a cég által befizetett, majd szerződésbontás után részben visszakövetelt haszonbér kapcsán törlesztési megállapodást kössön. Ez sikerült is neki ezen a héten. 2024 márciusáig, négy részletben kell törlesztenie a városnak a jelentős összeget, az elsőt már utalták is pénteken. Nagy terhet ró a visszafizetés a város költségvetésére, ekkora összegű, ilyen jellegű visszafizetést korábban nem kellett a városnak eszközölnie.

– Én polgármesterként kénytelen-kelletlen kell vállaljam és menedzseljem ezt az ügyet, hiszen nem én voltam sem a szerződéskötő, sem a szerződésbontó – mutatott rá Csergő Tibor. A városvezető emlékeztetett, hogy a korábbi városvezetés peren kívül kívánt megegyezni a céggel, több mint ötmillió lejben, ráadásul pénzt se különítettek el rá. – Az akkori tárgyalássorozat a süketek párbeszéde volt – fogalmazott Csergő Tibor.

Most 1,7 millió lejt fizetett be az önkormányzat, ez a kamatokat jelenti, illetve egy százezer lejnyi inflációs költséget. A következő fizetési határidők szeptember 1., december 31. és 2024 márciusa. Amint a polgármester fogalmazott, a törlesztés minden kiadással szemben – legyen az béralap, működési vagy fejlesztési költség – elsőbbséget élvez.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!