2021. április 21, szerda.
Hirdetéscustom_html_banner1

Kiemelkedő eredmények és a sportág gondjai

Rendkívül jó eredményeket értek el a csíki sportolók a hétvégén megrendezett rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokságon. A sportág ugyanakkor számos gonddal küzd. Saját szakszövetségük sincsen, a klubok ezért kénytelenek saját erőből megrendezni a versenyeket. Szőcs Renáta, a Csíkszeredai Sportklub gyorskorcsolyaedzője számolt be lapunknak csapata sikereiről és a sportág aktuális gondjairól.

Egyre népszerűbbé válik a gyorskorcsolyázás Csíkszeredában és környékén, legalábbis Szőcs Renáta szerint. Az edző megkeresésünkre szóvá tette: rengetegen ismerik a Csíkszeredai Sportklubot, viszont a legtöbben a név hallatán csak a jégkorongra gondolnak, pedig említésre méltó a rövidpályás gyorskorcsolya is. A járványidőszak egyetlen versenyét az elmúlt hétvégén rendezték, 9 klub összesen 107 versenyzője vett részt a zárt kapus országos bajnokságon. Hazai korcsolyaszövetség hiányában a verseny szervezése a klubokra hárult.
Szőcs Renáta ugyanakkor elmondta: Csíkszeredában és környékén a gyorskorcsolya népszerűsége és az elért kiemelkedő eredmények jelentős mértékben a KoriSuli-programnak köszönhető. Az idei első rövidpályás gyorskorcsolyaversenynek, az országos bajnokságnak a csíkszeredai Vákár Lajos műjégpálya adott otthont. A csíki sportolók kiváló eredményeket értek, a legtöbb dobogós helyezést ők szerezték meg. Szőcs Renáta ugyanakkor a verseny lebonyolításáról és annak színvonaláról nyilatkozott lapunknak.
– Kevesen tudják, hogy a román korcsolyaszövetség hiányában a klubokra hárult a verseny szervezése. Sajnos úgy tűnik, hogy egyelőre nem is lesz új szövetség, ez pedig nagyon megnehezíti a klubok dolgát. Idén a szervezéssel járó feladatokat a Kolozsvári Universitatea vállalta a Csíkszeredai Sportklub segítségével – tudtuk meg a fiatal edzőtől. Az eseményen kilenc klub vett részt: Brassói Corona, Brassói CSU, Kolozsvári Universitatea, Kolozsvári Viitorul, CS Mureșul, ISK Szeben, Felcsík SK, ISK Csíkszereda és Csíkszeredai Sportklub.
– Reméljük, a jövőben újabb csapatok is csatlakoznak majd a gyorskorcsolyások táborához – adott hangot bizakodásának Szőcs Renáta. Hozzáfűzte: a nemrég véget ért országos bajnokságon valamennyi székely klub nagyon felkészültnek bizonyult, hiszen a legtöbb éremmel ezek a csapatok tértek haza.

Vlaicu Lajos

Kapcsolódó cikkek:

 „…vadat és halat, s mi jó falat…”

Tudták, hogy a pávafélék nagyrésze Ázsiában őshonos? Van belőlük kék, és zöld és gyöngyös is: színeik elképesztően gyönyörűek. De van Páva Székelyudvarhelyen is, ami...

Videó – Hargita magazin 2021. április 20.

Mai műsorunk fő témája a Visit Hargita és Visit Maros által felállított közös turisztikai standja a parajdi sóbányában, de szó lesz a Hargita Megye...

Fejlesztések, a közösségi élet erősítése: elfogadták Csíkszereda költségvetését

Csíkszereda önkormányzati testülete fejlesztésekre, beruházásokra és a közösségi életet erősítő programokra összpontosító idei, összesen 241,71 millió lejre rúgó költségvetését fogadták el kedden. Az ülés...

Legfrissebb