Kezdődik az érettségi

A héten június 10–12. között a román nyelv és irodalom kompetenciavizsgákkal kezdődik az idei érettségi. Hargita megyében összesen 2848 középiskolás fejezte be tanulmányait, közülük ötszázan nem iratkoztak érettségire.DSC_0120

Pál Bíborka
pal.biborka@hargitanepe.ro
Aszóbeli vizsgáknak megfelelő kompetenciavizsgák-
kal kezdődik idén is az érettségi, az oktatási minisztérium által összeállított vizsganaptár szerint a tizenkettedikesek június 8–10. között román nyelv és irodalomból, 10–12. között magyar nyelv és irodalomból, majd 15–19. között informatikából, a hónap utolsó heteiben pedig 22–26. között idegen nyelvből vizsgáznak. Az írásbeli megmérettetés június 29-én kezdődik, természetesen a román nyelv és irodalom felméréssel.
A Hargita Megyei Tanfelügyelőség összesítése szerint idén 2848 középiskolás ballagott el a tanintézményekből, közülük ötszázan nem iratkoztak be az érettségire, az előző években végzett tanulókból, illetve esti tagozaton vagy szakiskolában tanult diákokból pedig 331-en jelentkeztek a vizsgasorozatra. Az idei érettségin tehát összesen 2641 fiatal szeretne érettségi diplomát szerezni.