2022. augusztus 13, szombat.
Hirdetés : an accessible web community

Két versenyszámban küzdöttek

Ötödik alkalommal tartották meg a Novák Cycling Academy-kupát, a nemzetközi versenyre a hazai sportolókon kívül moldáv kerékpárosok neveztek. A két versenynap összesen 123 sportoló két versenyszámban küzdött Csíkszeredában és az Alcsíkon kijelölt pályán.

Noha magyarországi sportolók is jelezték részvételüket, csupán Moldáviából érkeztek a hazai mezőnyön kívül kerékpárosok a Novák Cycling Academy-kupára. Az ötödik nemzetközi gyerek, kadét és ifjúsági kerékpárosoknak kiírt viadalon 123 sportoló két versenyszámban küzdött.
Szombaton a megyeszékhelyen, a központi park körül kialakított egy kilométeres pályán tartották a kritériumversenyt, vasárnap pedig a Csíkszereda – Csíkszentmárton közötti úton a mezőnyversenyben harcoltak a kerékpárosok, a verseny egyben Románia-kupa-futam is volt.
A Novák Cycling Academy tizennégy sportolóval vett részt a viadalon, a kritériumversenyen Novák Ingrid állhatott fel a dobogóra, a kadét sportolók között a harmadik lett, míg a mezőnyversenyen szintén a kadétok között Novák Edmond a harmadik, az ifjúságiak között Nyulas Petres Norbert a második helyen zárt.

Kritériumverseny

Gyerek D2 (5–6 évesek): Gogea Elena, illetve Cocan Casian.
Gyerek D1 (7–8 évesek): Enescu Natalia, illetve Drăgoi Levi.
Gyerek C (9–10 évesek): Roman Maria, illetve Pârvulescu Tudor Andrei.
Gyerek B (11–12 évesek): Pușca Ioana, illetve Enescu Flavius.
Gyerek A (13–14 évesek): Orzan Antonia, illetve David Coman.
Kadétok (15–16 évesek): Serediuc Cezara Maria, illetve Câmpean Cătălin Luca. Novák Ingrid a 3., Novák Edmond a 4. helyen zárt.
Ifjúságiak (17–18 évesek): Cioclu Iuliana Alexandra, illetve Cărbunărea Andrei. Török János a 4. lett.

Mezőnyverseny

Gyerek D2: Gogea Elena, illetve Minea Philip.
Gyerek D1: Enescu Natalia, illetve Minea Patrick.
Gyerek C: Gologan Iohana, illetve Ștefănescu Vlad. Dobay Örs a 8., Darvas Ákos-Róbert a 9. lett.
Gyerek B: Pătrașcu Ioana Ana-Maria, illetve Alex Boncilă. Koréh Tamás a 11., Balázs-Juhos Márk a 15., Darvas Péter a 16. lett.
Gyerek A: Orzan Antonia, illetve Percea Tudor.
Kadétok: Serediuc Cezara Maria, illetve Câmpean Cătălin Luca. Novák Ingrid a 4. helyen zárt, Novák Edmond a 3., Bogdan Cristian a 14., lett.
Ifjúságiak: Cioclu Iuliana Alexandra, illetve Harasim Mihnea Alexandru. Nyulas Petres Norbert a 2., Császár Balázs az 5., Kozma Koppány a 15. lett, míg Novák Edvárd, László Hunor és Török János nem fejezték be a versenyt.

Kopacz Gyula

Előző cikkNehéz idők
Következő cikkMiami után Nápoly

TOVÁBBI CIKKEK:

Beszélgetés Bálint Előd színművésszel: „A színház jelenti a biztos pontot”

„Minden olyan pillanatért egyedül felelek, ami a szerepemhez tartozik” Bálint Előd, az ifjú színészgeneráció egyik ígéretes tehetsége, gyermekkora óta otthonosan mozog a színház színpadán, a...

Találkozási pontok Gyergyószárhegyen

Újabb képzőművészeti alkotások születtek az elmúlt tíz napban Gyergyószárhegyen: az őszi művésztelep meghívottaival együtt idén közel negyven képzőművész alkotott itt, tovább gazdagítva a település...

Gyenge játék után vereség

Második bajnoki mérkőzését is elvesztette az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga 2022/2023-as idényében: a nyitófordulóban Désen elszenvedett 2–1-es vereség után péntek este hazai...

Legfrissebb